home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Figyeljetek, tapsoljatok...
k. o.
2011.06.22.
LXVI. évf. 25. szám
Figyeljetek, tapsoljatok...

Hurrá, itt a vakáció! - a kétnyelvű kiscsoportosok előadása...érkeznek az óvodások! Kis- és nagycsoportosok, előkészítősök, mintegy száz 3 és 7 év közötti nebuló előtt az egész világ kitárult, amikor ''helikoffer”-re ült vagy álomba szenderült, hogy megtalálja a tündérek bölcs...

Hurrá, itt a vakáció! - a kétnyelvű kiscsoportosok előadása

...érkeznek az óvodások! Kis- és nagycsoportosok, előkészítősök, mintegy száz 3 és 7 év közötti nebuló előtt az egész világ kitárult, amikor ''helikoffer”-re ült vagy álomba szenderült, hogy megtalálja a tündérek bölcsesség- és szeretetkövét.

Fésűs Éva Szeplőcske c. mesejátékát az óvodások színjátszó fesztiválján is bemutatták Szabó Attila felvételei

A VII. Falunap és a VIII. Bácsfeketehegyi Meggynapok június 10-e és 12-e közötti rendezvénysorozata a 116 éves Péter Pán Óvoda tagozatainak zenés-táncos, vidám és színes bemutatkozásával kezdődött. A kétnyelvű kiscsoportosokat Danijela Čičarević és Tarkó Katalin óvónő készítette fel. A Szeplőcske című mesét az iskoláskor előttiek adták elő Molnár Gabriella és Konc Orsolya rendezésében. A négy évszak szépségeit Maja Martinović előkészítősei jelenítették meg: ötletesen figyelmeztettek bennünket a környezetvédelem fontosságára, és az alkalomhoz illően meggyet is szedtek a kalapjukba. Koreográfiájukkal az újvidéki Zmaj Játékokon is bemutatkoztak, de a zsúfolásig megtelt bácsfeketehegyi színházterem közönsége is nagy tapssal jutalmazta őket, akárcsak Molnár Gabriella kis ''spanyol” táncosait. Szakács Sára óvónő ötletes helikofferjére a nagycsoportosok ''szálltak fel”. Dragica Vukasović növendékei diszkótáncot roptak...
A helybeli óvodásokon kívül vendégként felléptek a szikicsi és a kishegyesi pajtások is. Mira Stevović csoportja Álmodjatok! címmel egy pizsamás koreográfiával lopta be magát a közönség szívébe, Tumbász L. Kornélia ''csiribirijei” pedig egy tréfás verses összeállítással jeleskedtek.
Színpadi jelenésük volt a helybeli Nikola Đurković Általános Iskola tanulóinak is. A magyar tannyelvű osztályok irodalmi és színjátszó szakköre Pál Ilona magyartanárnő rendezésében Tolnai Ottó Rokokokó című versfüzérét adták elő. Közreműködött Hodik Annabella, Szarka Áron, Tóth Erzsébet, Lódi Lenke, Török Noémi, Paczal Sebestyén, Nothof Réka, Balog Andrea és Kecskeméti Klementina. A kora délutáni szórakoztató műsort a szerb diákok bábelőadása zárta - sikeresen.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..