home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Fiatalság, bolondság és zene
(Tha)
2011.07.27.
LXVI. évf. 30. szám
Fiatalság, bolondság és zene

- Szabó Attila fotójaEgy kicsit szeszélyes volt az időjárás - a szinte napi rendszerességgel ismétlődő záporok után az utolsó estén órákon át folyamatosan zuhogott az eső -, a látogatottság is hagyott némi kívánnivalót maga után, és annak is igaza van, aki a magas árakat kifogásolja, de aki...

- Szabó Attila fotója

Egy kicsit szeszélyes volt az időjárás - a szinte napi rendszerességgel ismétlődő záporok után az utolsó estén órákon át folyamatosan zuhogott az eső -, a látogatottság is hagyott némi kívánnivalót maga után, és annak is igaza van, aki a magas árakat kifogásolja, de akik ott voltak, bizonyára jól érezték magukat Zentán, a XII. Nyári Ifjúsági Játékokon. A Népkertben nem hullámzott ugyan akkora tömeg, mint néhány évvel ezelőtt, de a színes sátrak, a tarka ruházatú és frizurájú, de mindenekelőtt jókedvű fiatalok a régi hangulatot idézték.
A Délvidék legnagyobb bulijaként számon tartott esemény színpadjain számos kiváló előadó szórakoztatta a közönséget. Fellépett a Belga, a Dalraida, a 30Y, a Nevergreen, az Ortodox Celts, a Road, az Alvin és a Mókusok, Ganxta Zolee és a Kartell, Demjén Ferenc, a Perpetuum Mobile, az Aurora, a Republic, az Időgép, a Mistery Gang, a Turbo, a Nemjuci, a Narco Polo és még sokan mások, de az elektronikus zene kedvelői sem csalódtak. A legnépszerűbb helyszínnek továbbra is Bimbó Még élünk! sátra bizonyult, ahol a művelődési program és a koncertfilmek mellett sörözéshez szólt a jó zene, de a látogatók karaokéban is bizonyíthattak, sőt, a rockesteken hajnalig táncolhattak. Ezúttal is volt Civil Falu, Kreatív Műhely, SZTE-s Nyári Egyetem és hasonlók.
Természetesen az idei rendezvényből sem maradhatott ki a csapatok vetélkedése. A fiatalok ügyességi és sportjátékokban, valamint műveltségi és művészeti versenyen mérkőztek meg, s volt éjszakai küldetésük is. A szervezők a legjobb csapaton kívül megjutalmazták a különféle kategóriák győzteseit is. A harmadik helyre az Agyoncsapat nevű formáció került, második lett a zentai Beer Brothers, a legjobb eredményt pedig a csókaiakból álló Gogeta érte el.
A XII. Nyári Ifjúsági Játékok különlegessége az Ünnepnapok a ligetben című könyv bemutatója volt, amelynek szerzői Szögi Csaba, Illés Eszter és Gruik Zsuzsa. A fesztivál első tíz évéről szóló összeállítás megjelenése anyagi okok miatt halasztódott el egy-két évre, de most már itt van, és érdemes belelapozni. A könyvvel egy következő írásunkban külön is foglalkozunk, a többi eseményről pedig ''beszéljenek” inkább a fotók!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..