home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Fiatalok partnersége
Kartali Róbert
2023.09.14.
LXXVIII. évf. 37. szám
Fiatalok partnersége

Megerősítette együttműködését a Fidelitas és a VMSZ Ifjúsági Fóruma. A Fidesz ifjúsági társszervezete, valamint a vajdasági magyarság politikai képviseletének ifjúsági tagozata már hosszú ideje kiváló partnerkapcsolatot ápol, a két szervezet vezetősége Szabadkán, a VMSZ székházában egyeztetett.

Mindkét szervezet célja fejleszteni a fiatalok politikához való viszonyát, hogy bevonják őket a közügyekbe és a fontos választási kampányokba — állapították meg a találkozón, melyen arról is szó volt, miként tudnák megerősíteni az együttműködést. E téren szóba került a közös projektumok és képzések szervezése, valamint a tapasztalatcsere is.

— Eddig is kiváló volt az együttműködés, emellett a két szervezet segítette egymást a különféle kampányokban is. Ezt a partnerkapcsolatot fogjuk most erősíteni ezzel a munkamegbeszéléssel — nyilatkozta lapunknak a találkozó kapcsán Sörös Andor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke. Mint mondta, a Fidelitas és a Fidesz készül a jövő évi EP-választásokra, a VMSZ pedig önkormányzati és tartományi választásokra, és a két szervezet támogatni fogja egymást az eredményes kampányok érdekében.

Sörös Andort június 13-án választották meg a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökévé. Kifejtette, hogy a fiatalok körében elterjedt az az álláspont, hogy a politika és az ifjúság két elkülönülő dolog. A céljuk azonban az, hogy ezt megváltoztassák, és bevonják azokat a fiatalokat is, akik eddig nem tartották fontosnak a politikát. Új platformokat és kommunikációs eszközöket terveznek bevezetni a bevonásukhoz.

— Látogatásunk legfontosabb célja az, hogy egyfelől gratuláljunk az új elnök úrnak a megbízatásához, és áttekintsük, hogy a következő időszakban milyen feladataink vannak, hiszen mindkét szervezet fontos választási kampány lebonyolítására készül — mutatott rá Farkas Dániel. — Segíteni fogunk egymásnak, a politikában ugyanis fontos a tapasztalatcsere és a tudásátadás. Egyúttal van egy hosszú távú cél is, hiszen mindkét ifjúsági szervezet foglalkozik utánpótlás-neveléssel is. Nemcsak ma, hanem az elkövetkezendő évtizedekben is lesznek közös feladatok, akár a településeink, akár az általunk képviselt országok vagy országrészek vezetésében — tette hozzá a Fidelitas elnöke. — Magyarországon van egy általános nézet, mely szerint a fiatalokat nem érdekli a politika, sem a közélet, de én nem ezt tapasztalom — válaszolt a Fidelitas elnöke arra a kérdésre, hogy miként viszonyulnak az anyaországi fiatalok a politikához. — A közösségi médiát böngészve, fesztiválokat járva azt látni, hogy a fiatalokat érdekli a közélet. Nem maga a politizálás, hanem inkább a konkrét ügyek. Nyilván a nagy többséget azok a problémák, kérdéskörök foglalkoztatják, amelyek az ő mindennapjaikat érintik, és nekünk az a legfontosabb feladatunk, ha fiatalokról beszélünk, hogy ezekre megtaláljuk a legjobb válaszokat.

A Fidelitas elnöke szabadkai látogatásán arról is beszélt, hogy a két szervezet egymás rendezvényein hosszú évek óta kölcsönösen részt vesz, ezeknek pedig fontos elemük a tapasztalatcsere, és a képzésekre is nagy hangsúlyt helyeznek. Elmondta továbbá, hogy az itteni helyhatósági, önkormányzati munkában is vannak olyan újítások, amelyeket érdemes lenne nekik a gyakorlatba beemelni, de ők is tudnak a mindennapokból olyan ötleteket, projektumokat hozni, amelyeket ide be lehetne ültetni a mindennapokba. Fontos, hogy a kampányokra közösen készüljünk fel, hiszen ez egy olyan területe a politikának, ahol napról napra születnek újdonságok, újítások. Mi biztos, hogy az itteni barátainktól a jó ötleteket, példákat soha nem fogjuk eltitkolni — mondta Farkas Dániel.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..