Fiatal vállalkozóknál Zenta községben

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Fiatal vállalkozóknál Zenta községben

Beszélgetés a tornyosi könyvtárban - A szerző fotójaVálasztási körútja során a múlt héten Zenta községben járt Pásztor István, a Magyar Koalíció köztársasági elnökjelöltje. A kíséretében volt Lovas Ildikó, a kampánystáb tagja, Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház alelnöke, Pásztor Bálin...

Beszélgetés a tornyosi könyvtárban - A szerző fotója

Választási körútja során a múlt héten Zenta községben járt Pásztor István, a Magyar Koalíció köztársasági elnökjelöltje. A kíséretében volt Lovas Ildikó, a kampánystáb tagja, Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház alelnöke, Pásztor Bálint és Varga László, a szerbiai parlament képviselői, valamint Juhász Attila, Zenta község polgármestere.
A vendégek a kora délutáni órákban Tornyosra érkeztek, ahol Huszár Zsolt asztalos üzemében néztek körül. Megismerkedtek a magánvállalkozó tevékenységével és a fejlesztésre vonatkozó terveivel. A helyi könyvtárban Bencsik Katalin könyvtáros, Kiss Bicskei Árpád, a VMSZ helyi szervezetének elnöke és a polgárok egy csoportja fogadta a küldöttséget. Pásztor István elmondta, a nem egészen egy hónapos kampány alatt több mint hetven települést keres fel. Eddigi tapasztalatait összegezve kijelentette, a vajdasági magyarság döntő többsége üdvözli a magyar pártok összefogását, és támogatja a koalíció létrejöttét. A tornyosiak főként a közbiztonság romlására, a lopások elszaporodására panaszkodtak.
Keviben Kopasz Kornél Ezüstkalász-diplomás magántermelőnél vendégeskedett a politikusok csoportja. A rendkívül ízletes lekváros kifli fogyasztása közben megtudtuk: a fiatal gazda fő foglalkozása az állattenyésztés, csaknem száz sertést hizlal. A falu központjában bejárták azt a több mint két évtizede befejezetlenül álló objektumot, amelyet még a háború előtt helyi járulékból kezdtek építeni. Perpauer Attila, Kevi helyi közösségének elnöke örömmel fogadta a megígért segítséget, hiszen nagy szükségük lenne a faluházra, ahol többek között egy információs központ is helyet kapna.
Bogarason, a helyi közösségben, Ágó György tanácselnök az ottani lakosokkal várta a látogatókat. Jó hírként nyugtázták, hogy a Tartományi Nagyberuházási Alap tízmillió dinárt hagyott jóvá a már hosszú ideje hiányolt telefonközpont létesítésére, de egyben elpanaszolták telekgondjaikat is: középületeik a magánosított szövetkezet tulajdonában lévő földeken állnak. A programban szerepelt még a leendő katolikus templom alapjainak megtekintése, majd Felsőhegy felé indultak, Kálmán Zoltán gombatermelőhöz. Néhány falat kolbász és pogácsa, egy bögre forralt bor elfogyasztása után Zenta, első állomásként pedig a kialakítás alatt lévő inkubátorház következett. A tervek szerint a mintegy kétszáz négyzetméteres kisebb részlegben tavasszal megkezdődhetne a munka.
Pásztor István, a Magyar Koalíció köztársaságielnök-jelöltje Zentán megnyitotta a Vajdasági Fejlesztési Háló első pontját, amely a VMSZ irodájában kapott helyet. A közösségfejlesztő szolgálatban a szakmaiság és a politikum találhat egymásra, összpontosulhatnak az információk, sikerre vihetőek az elképzelések és az érdekek. A pályázási lehetőségek innen könnyen és gyorsan eljuthatnak az érdeklődőkhöz, akik minimális útmutatást is kaphatnak. Az elképzelések alapján a Háló hamarosan minden vajdasági településre kiterjed.
Arra a kérdésre, mi történne akkor, ha Pásztor István diadalmaskodna az elnökválasztáson, a jelölt azt válaszolta, minden bizonnyal az lenne a világ nyolcadik csodája, de hozzátette: ő már nyertesnek érzi magát.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Fiatal vállalkozóknál Zenta községben
Heti Interjúnk
Fiatal vállalkozóknál Zenta községben
Riport
Facebook

Támogatóink