home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Fesztiválok, melyek biztosan elmaradnak az idén
Zvekán Péter
2021.04.30.
LXXVI. évf. 15. szám
Fesztiválok, melyek biztosan elmaradnak az idén

Gondolom, nem kell külön bemutatnom a koronavírust és annak hatásait, szinte mindenkit érint ugyanis így vagy úgy. A zeneipart például úgy, hogy nincsenek élő fellépések, partik, koncertek, fesztiválok. Ilyen helyzetben sokan nem tudnak tervezni. Az a szokás, hogy amint véget ér egy nagyobb fesztivál, szinte azonnal kezdik szervezni a következőt, mert az igazán nagy neveket idejében le kell foglalni. Éppen ezért már most vannak olyan szervezők, akik bejelentették, inkább nem vállalják a rizikót, hanem egyszerűen bedobják a kulcsot. Így járt a Glastonbury Festival, a Balaton Sound és a VOLT fesztivál.

Glastonbury Festival

Ez az egyik legjelentősebb angol rendezvény, mely általában öt napig tart. Egy olyan esemény ez, amelyet rendszerint 200 000-en látogatnak, és több előadó is készített már erről a helyszínről élő koncertfilmet. Volt olyan, amikor ezt a fesztivált tartották a világ legnagyobb ilyen rendezvényének. Az is érdekes, hogy a Glastonbury ötévente tart egy év szünetet. Mindezt azért, hogy a helyi lakosság fellélegezhessen egy kicsit. 2019 óta viszont egyszerűen nem tudnak működni.

Az, hogy az idén is lefújták az egészet, azért kellemetlen, mert rengetegen vannak, akik már 2019-ben jegyet váltottak 2021-re, de már akkor sem volt rendezvény — meg jegypénz-visszautalás sem —, hanem csak egy ígéret, hogy a jegyek nem vésznek el, és felhasználhatóak lesznek 2022-ben. A rendezvény rajongói azonban nem háborognak, megértőek, és ezért nagyon hálás a szervezőcsapat. Megígérték, hogy 2022-ben hatalmasat fognak robbantani!


Glastonbury - godisinthetvzine.co.uk

 

Balaton Sound

A Balaton Sound mára Európa egyik fontos, Magyarország egyik legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, mely nagy turisztikai vonzerővel bír, több tízezer magyarországi és külföldi vendéggel évente — éppen ezért mondták le.

Igazuk van a szervezőknek, hiszen a rendezvény látogatóinak száma nyilván a bevétel szempontjából sem elhanyagolható, viszont egy reményre alapozni, mely szerint majd minden rendben lesz a fesztivál időpontjában, nem igazán okos döntés egy ekkora költségvetésű buli esetében. Úgy gondolkoznak, hogy ha engedélyezett lenne az utazás, még akkor is kérdéses, hogy egy ilyen időszak után mekkora lenne az emberek kedve utazni és bulizni. Röviden, úgy állnak a csillagok, hogy ezt az idén jobb kihagyni. Jövőre természetesen lesz.


Balaton Sound - maximaltrips.com

 

VOLT fesztivál

Az a durva, hogy a szervezők a normális ütemtervükhöz képest jóval korábban elkészültek a 2021. évi fellépők listájával, de látva a híreket és megélve a korlátozásokat, sajnos nekik is úgy kellett dönteniük: az idén elmarad a legnagyobb soproni happening!

Felmerült egy olyan ötlet, hogy a nyár vége felé legyen egy kisebb mértékű „pótló” buli, de a szervezők elmondása szerint egyszerűen lehetetlen ilyen körülmények között az igazi nagy nevekkel egyeztetni. Szóval marad a szomorú tény: VOLT fesztivál leghamarabb 2022-ben lesz!

VOLT - sopronitema.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..