Fesztiváli hétvége Zentán

Fesztiváli hétvége Zentán

Június 16-a és 18-a között tartották meg Zentán az ötödik Tiszavirág Fesztivált.

A község idegenforgalmi szervezete ezúttal is jól vizsgázott, szép rendezvényt, gazdag programot kínált az érdeklődőknek. Sőt, ezúttal még a kérészek sem hagyták cserben őket, hiszen a rajzásuk is ezen a héten zajlott.

Az eseményt a szombati lehűlés sem rontotta el, kicsit ősziesebben öltözve ugyan, de sokan sétáltak, nézelődtek, hallgatták a koncerteket a lampionokkal hangulatosan megvilágított Tisza parton. Ennek a napnak a fénypontja mindenképpen a hajós, fáklyás felvonulás és a tűzijáték volt, viszont a magyarországi Ladánybene 27 együttes sem okozott csalódást a közönségnek.

A fesztivál ideje alatt kézműves utca várta a látogatókat, a bortéren lévő faházikókban vajdasági borászok kínálták a kiváló nedűket, de persze a sör és a jóféle rostélyos kedvelőinek sem kellett csalódniuk, sőt az ínyencségekre áhítozók lángost, kürtőskalácsot és tornádó chipsnek nevezett finomságot is vásárolhattak. Elmondhatjuk, hogy a spirál alakúra szelt és pálcikára húzott sült burgonya volt az idei rendezvény slágere, hiszen talán nem is akadt olyan fesztiválozó, aki ne kóstolta volna meg.

A gyermekek körhintákon, légvárban szórakozhattak, a Zenegér együttes nekik koncertezett, a zentai Baba-mama klub pedig családi fotózást szervezett.

Az első nap vendégeit Zenta város fúvószenekara üdvözölte, majd fellépett még a szerbiai Rádió és Televízió fúvós kvintettje, a belgrádi Texas Flood és az Inke & The Trailer, a zentai Pejin Lea, valamint az Uprize és a Sin Seekas együttes. A požarevaci Art District civil szervezet sajátos szabadtéri projektumot mutatott be, amelynek címe Önábrázolás – Selfie a szerb művészeten keresztül volt.

A fesztivál keretében tartották meg a Tiszavirág regatta nemzetközi kajakos versenyt és a retro horgászversenyt is, de akiknek mindezek a látnivalók kevésnek bizonyultak, azok jutányos áron sétahajózáson is részt vehettek.


A szerző felvételei

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fesztivál rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Fesztiváli hétvége Zentán
Fesztivál
Fesztiváli hétvége Zentán
Fesztivál
Facebook

Támogatóink