home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Feszegessük a határainkat!
Csernai Panna
2023.03.17.
LXXVIII. évf. 11. szám
Feszegessük a határainkat!

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az újvidéki EHO (Ökumenikus Humanitárius Szervezet) közösen valósítják meg azt a projektumot, amelynek célja a jövendőbeli újságírók felkészítése arra, hogy a hátrányos helyzetű csoportokról (migránsok, menekültek, szociálisan hátrányos helyzetben élők, nemzeti és etnikai kisebbségek), illetve krízishelyzetben hogyan kell tudósítani.

Az eseménysorozat részeként beszélgetéseket, csoportos munkákat, dokumentumfilm-elemzést tartanak a kommunikátor szakos hallgatók közreműködésével. A karon tíz foglalkozást szerveznek, és a hallgatók a projektum keretében kisfilmeket is készítenek. A műhelymunkát Bóka Ida újságíró, civil aktivista és dr. Zakinszky Toma Viktória egyetemi tanársegéd, újságíró tartja.


Dr. Zakinszky Toma Viktória elmondta, ezen a képzésen nem előadások lesznek, hanem műhelymunkák, ahol a hallgatók megérezhetik azt, milyen az alany bőrébe bújni. A témában különféle filmeket is megnéznek, melyek egy kicsit más újságírói megközelítést közölnek, mint ami túlnyomórészt előfordul a médiában.
Búzás Brigitta, az MTTK Karrierépítő Központ tagja hozzátette, ez a projektum a kommunikátor szakos hallgatóknak olyan pluszlehetőséget nyújt, amely a későbbiekben majd segíti a munkájukat.

Fényképezte: Csernai Panna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..