home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Fergeteges évadzáró Nagykikindán
2005.07.06.
LX. évf. 27. szám

Zsúfolásig megtelt színházteremben tartotta évadzáró gálaműsorát a fennállásának és tevékenységének 60. születésnapját ünneplő nagykikindai Egység Művelődési Egyesület. Ezt megelőzően elismerésben részesültek a társulat egykori elnökei, illetve mindazok a műkedvelők és támogatók, akik kiemelkedő mun...

Zsúfolásig megtelt színházteremben tartotta évadzáró gálaműsorát a fennállásának és tevékenységének 60. születésnapját ünneplő nagykikindai Egység Művelődési Egyesület. Ezt megelőzően elismerésben részesültek a társulat egykori elnökei, illetve mindazok a műkedvelők és támogatók, akik kiemelkedő munkát végeznek. A fogadáson Kiss László elnök mondott köszönetet, és kiemelte, hogy már a megválasztásakor tudta, hogy lelkes tagok és segítőkész emberek nélkül lehetetlen eredményt elérni.
Az egész estet betöltő műsorban, amelyet Kökény Gizella vezetett, fellépett az Egyedem-begyedem gyermek-néptáncegyüttes, a Róna gyermek-néptáncegyüttes, a Sirülő néptáncegyüttes, a Gyöngypárta leánykórus, az Őszirózsa asszonykórus, a Barlangó népi zenekar, valamint a nagykikindai Fejős Klára Általános Iskola mesemondói, akiket Radak Somogyi Erzsébet készített fel.
A nagykikindai Egység Művelődési Egyesület színjátszó csoportja és a Sirülő néptáncegyüttes Zsámbékon is bemutatkozott a Határon Túli és Hazai Amatőr Színjátszók XVI. Találkozóján. A társulat Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című, Baráczius Zoltán rendezte szatirikus vígjátékkal lépett fel, mellyel az idén megnyerte a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók X. Találkozójának első díját. A Sirülő néptáncegyüttes Arany János Ágnes asszony című balladájából készült táncjátékot vitte színre Kátai Tibor koreográfiája alapján, amellyel nagy sikert arattak a Középiskolások Színművészeti Vetélkedőjén. Az utóbbi darabot láthatja egyébként a Tanyaszínház bemutatójának a közönsége is július 9-én Kavillón.
(-)
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..