home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ferenc pápa a zsebekben — applikáció mobiltelefonra
(F. G.)
2015.02.18.
LXX. évf. 7. szám
Ferenc pápa a zsebekben — applikáció mobiltelefonra

Okostelefonon is elérhető Ferenc pápa programja és a Szentszék minden híre — immár magyar nyelven is. Az egyházfő méltányolta, hogy a Vatikán fokozza részvételét a digitális média világában is. Az idők megváltoztak, ezért a módszereknek is meg kell. A The Pope App nevű új applikációt a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa fejlesztette ki.

A tanács elnöke, Claudio Celli érsek és a projektum vezetője, Thaddeus Jone tavaly július 7-én találkoztak Ferenc pápával, hogy bemutassák az alkalmazást és annak funkcióit. Az applikáció öt nyelven érhető el, és ingyen letölthető bármelyik Apple- vagy androidos készülékre. A Vatikáni Média és a Vatikáni Rádió által közzétett legfrissebb híreket és információkat lehet elérni vele, ezáltal leegyszerűsödik a pápai hírekhez való hozzáférés. Celli érsek szerint az applikáció lehetővé teszi, hogy Ferenc pápa szorosabb kapcsolatba kerüljön az emberekkel, főként a fiatalokkal.

A mobilalkalmazás elősegíti a szentatya üzeneteinek és a magyar katolikus egyház legfrissebb híreinek hiteles eljuttatását a felhasználókhoz. Az applikáció segítséget nyújt Ferenc pápa megnyilatkozásainak — a Twitter-üzenetektől kezdve a szerdai katekéziseken át egészen az alkalmi üzenetekig — gyors eléréséhez. A letöltött anyagok offline is olvashatóak.

Az alkalmazáson belül külön rovatban jelennek meg például a különféle világnapok alkalmából kiadott pápai üzenetek, a szentatya szokásos szerdai általános kihallgatásán elhangzó katekézisek, a vasárnaponkénti Angelus, illetve a húsvéti időszakban a Regina coeli imádságok vagy a Szent Márta-házban hétköznap reggelenként mondott homíliák. Önálló rovatot kaptak a pápa más, jelentős alkalmak során mondott prédikációi, a szentatya Twitter-üzenetei, illetve a magánkihallgatásokról és a csoportos audienciákról szóló híradások is. A Ferenc pápával kapcsolatos egyéb írásokat a További Hírek nevű rovatban lehet megtalálni. A Pápa-mobil alkalmazás felhasználóihoz a Hírek/Hírfolyam rovat segítségével a Magyar Katolikus Egyház hírei is eljutnak. Az alkalmazás tulajdonosa és működtetője a Magyar Kurír szerkesztősége. Ez a médium egyébként a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hivatalos hírportálja, melyet 1911-ben alapítottak, a világhálón pedig 2005 óta érhető el.
Aki használni szeretné ezt az ingyenes szolgáltatást, annak nincs több dolga, mint hogy okostelefonján a Play Store (magyarul Play Áruház) keresőjébe beírja azt, hogy Pápa-mobil. A keresés első eredményére kattintva elkezdődik a telepítés, és máris használható ez az ingyenes alkalmazás. A következő rovatcímek közül válogathatunk: Hírek (audenciák, katekézis, reggeli homíliák, prédikációk, Angelus), Dokumentumok (pápai üzenetek), Röviden (Twitter), Magyar Kurír (külföldi és hazai hírek, Vatikán, kitekintő, megszentelt élet, nézőpont, kultúra, kishírek és impresszum).

Ezzel a lehetőséggel a reggeli kávé mellé mindig lesz olvasnivaló, mely talán arra fog bennünket ösztönözni, hogy többet foglalkozzunk Istennel, az Ő ügyével, és erőt merítsünk az előttünk álló naphoz, ezzel is jobbá téve az életünket. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..