Fények és fodrozatok

Fények és fodrozatok

Ajánló: „Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe. El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük.” (Varga Domokos)

„A Balaton (becenevén a magyar tenger, de széles körben elterjedt a Balcsi becéző forma is; latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Értékelői szerint a Balaton azonban nem csak egy tó a tavak sorában, hiszen könnyen felmelegedő, sekély vize kiválóan alkalmassá teszi a fürdésre és sportolásra, élővilága rendkívül gazdag, a táj változatos vulkanikus kúpjaival sok tekintetben egyedi.” (forrás: Wikipédia)

Újratervezett, immár közös életünk egyik markáns helyszíne, már-már origója vala ez a vidék. Pontosabban a tó, melynek nemcsak a kódolt folytonosságot követő pirkadat és a napszentület idején, de a közöttük lévő napszakokban is szokása fénnyel fodrozott köntöst ölteni magára. Belső elcsendesedésre is biztatva általa minden, a Teremtő eme egyedi alkotásának gyönyörűségében megmártózó élőt. Mindeközben pedig a szezonális zsibongástól lüktető part és az elrugaszkodásra bátorító mélység között is finoman egyensúlyozva.

Fotóink folyó év Kisasszony havában készültek.


Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Barangoló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Fények és fodrozatok
Barangoló
  • Brasnyó Zoltán
  • 2019.11.28.
  • LXXIV. évfolyam 46. szám
Facebook

Támogatóink