home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Felújították a Rehák Kollégium tetőszerkezetét
(gyg)
2013.07.10.
LXVIII. évf. 28. szám
Felújították a Rehák Kollégium tetőszerkezetét

Hő- és vízszigetelő tetőszerkezetet kapott a szabadkai Rehák Kollégium. A munkálatok eredményét, az elkészült tetőszerkezetet hétfőn délelőtt Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnök asszonya is megtekintette.

A városi költségvetés már évek óta nem fordított nagyobb összeget az épület karbantartására. A körülmények nem voltak méltóak az itt lakó egyetemistákhoz, főiskolásokhoz, akik kivétel nélkül szorgalmas, jó előmenetelű tanulók, s természetesen elengedhetetlen, hogy egészséges környezetben éljenek. Az utóbbi időben felgyülemlett problémák — mint a nedves, dohos falak vagy a beázó tető — miatt pedig már a kollégium működése is kérdésessé vált.
Felismerve a megoldandó problémát, a város ebben az évben valamivel több mint 700 000 dinárt különített el az objektum renoválására. A felújított lapostető-szerkezet most hő- és vízszigetelést is kapott, így hosszabb távra is meg tudja majd óvni az épületet.
A fennmaradt összegből felújítják még az egyik fürdőszobát, ám a belső részek további rendbe hozására más pénzeszközökre is szükség lesz. Kern Sólya Mária szerint további
500 000 dinárt kellene ráfordítani az épületre ahhoz, hogy a teljes belső teret, a többi között a másik fürdőszobát és a falakat is helyrehozzák. Az objektum külső burkolatának felújítása egy következő lépés lenne, de most mindenekelőtt a hallgatók egészséges környezetének kialakítása a legfontosabb.
A Dr. Rehák László Alapot Rehákné Pósa Rózsa és Szabadka önkormányzata hozta létre 1996-ban. A családi házból átalakított diákotthon tizenhét éve fogadja a magyar hallgatókat, főiskolásokat Vajdaság minden szegletéből. A kollégium célja, hogy a tehetséges fiataloknak megfelelő körülményeket teremtsen a zavartalan tanuláshoz. A lakókról Sziveri Julianna, a kollégium nevelője elmondta, hogy évente 17-18 szorgalmas, jó képességű és tanulmányi eredményű fiatal lakik itt, családias körülmények között. Az itt lakók száma mostanra a százat is meghaladta.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..