home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Feltörekvő zenekarnak ad páratlan lehetőséget a Petőfi Rádió
MTVA
2022.07.12.
LXXVII. évf. 27. szám
Feltörekvő zenekarnak ad páratlan lehetőséget a Petőfi Rádió

A hétvégén lezárult a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti fordulója, amelyben újabb 10 feltörekvő zenekar mérhette össze tudását. A három helyszínen  zajló verseny legjobbnak ítélt dalát a Petőfi Rádió rotációban tűzi műsorára.

Modern metal elemek, funky groove-ok és szédítő elektronikus zene dübörgött a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti, TOP10-es fináléjában. A műfaji sokszínűség a végeredményben is megmutatkozott: a dobogó harmadik helyére a magyar és angol nyelvű dalokat egyaránt játszó HERSELF zenekar léphetett. Az underground indiepop műfajú együttes az elektronikus és klasszikus zenei elemeket ötvözte produkciójában, ami miatt a legjobbak közé választotta a zsűri. Második lett a debreceni gyökerű Heavy Brains alternatív/indie-rock banda, amely hangzásában a 70-es évek rock and roll korszakából merít. A tehetségkutató budapesti győztesének a Mehringert választották, amely nemcsak fülbemászó rockdallamaival, hanem felszabadult, őszinte dalszövegeivel nyűgözte le a zsűrit és a közönséget egyaránt.

A Fülesbagoly Tehetségkutató ítészei között olyan elismert zenei szakemberek és zenészek kaptak helyet, mint Koltay Anna, az M2 Petőfi TV zenei szerkesztője, aki a debreceni fordulóban zsűrizett, valamint Borcsik Attila Izil, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, aki a budapesti döntőben működött közre. A verseny legvégén – a martonvásári  forduló lezárulta után – a feltörekvő zenekarok lehetőséget kapnak arra, hogy az egész ország megismerje őket: a Petőfi Rádió zenei szerkesztői a teljes, 30 számból álló versenyportfólióból egyetlen dalt választ ki arra, hogy rotációban játssza hallgatóinak.

A fotón: Koltay Anna  műsorvezető (Budapest, 2016. szeptember 4.) MTVA Fotó: Zih Zsolt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..