home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Felsőházban a Topolya
Tóth Tibor
2022.06.06.
LXXVII. évf. 22. szám
Felsőházban a Topolya

A Topolya kosárlabdázói a klub fennállásának egyik legjobb eredményét érték el a 2021/22-es idényben, hiszen Bencsik Miklós játékosai bejutottak az I. Regionális Liga rájátszásába, ahol az előkelő 4. helyen végeztek.

A csapat az alapszakaszt nyolc győzelemmel és hat vereséggel a dobogó harmadik fokán zárta, amivel jogot szerzett a felsőházi rájátszásban való részvételre. A topolyai Csáki Lajos Általános Iskola tornaterme szinte bevehetetlen várnak bizonyult, hiszen a kék-fehérek győzelmeik nagy részét otthon aratták, a bajnoki címet megszerző zombori Joker az egyetlen vereségét Topolyán szenvedte el.


Bencsik Miklós

— Rendkívül elégedettek vagyunk a rájátszás végén megszerzett 4. hellyel. Előzetes célunkat, mely a rájátszásba való bejutás volt, maradéktalanul elértük. Egyszer voltunk 2.-ak, a többi alkalommal mindig a bennmaradásért harcoltunk. Az elmúlt szezonra jól felépítettük a csapatot, a hiányposztokra igazoltunk három játékost, aki beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az alapszakasz két nyolcas csoportja közül az A csoport, ahol mi is szerepeltünk, sokkal erősebb volt, hiszen a rájátszás első négy helyét az innen továbbjutó együttesek foglalták el. Az alapszakasz után helyet cseréltünk az egy győzelemmel többet szerzett, begaszentgyörgyi Sveti Đorđe csapatával, így az lett a bronzérmes, mi pedig a negyedikek. A Jokernek gratulálunk a bajnoki címhez, az együttes minden évben egy rangfokozatot szeretne előrelépni, végső célja az Adriai Liga — mondta Bencsik Miklós, a Topolya felnőtt-kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

A klub jó szereplése a közönséget is visszacsalogatta a lelátóra, és a Csáki tornatermében, gyakran telt ház előtt, kiváló hangulatban mérkőzhettek a csapatok. A kosárlabda egyre népszerűbb a városban, amihez minden bizonnyal a felnőttek kiváló szereplése is hozzájárult.

— Utánpótláscsapataink is a Vajdasági Regionális Ligában szerepeltek. A kosárlabdaiskolát Dejan Šegrt vezeti, az ifiket és a 2010/11-es korosztályt Srećko Tešić irányítja, a serdülőkkel pedig Miroslav Hinić dolgozik. Utánpótláscsapataink nem kerültek ugyan a rájátszásba, de mindegyikük a Vajdasági Regionális Liga középmezőnyében fejezte be a bajnokságot, az ifik közül pedig négy-öt játékos már a felnőttek között is szerepet kapott. A középiskola befejezése után nehéz itt tartani a fiatalokat, más városokban tanulnak tovább, és csak nagyon kevesen térnek vissza — szögezte le.

A következő idényben kisebb-nagyobb változások várhatóak. Eddig 4 huszonhét éven felüli játékos szerepelhetett a csapatban, ezt a számot most 6-ra emelik, de közülük egy mérkőzésen csak 4 játszhat. A fiatalokkal tovább folytatják a munkát, 2 játékost igazoltak az OKK Spartacus együtteséből, viszont a csapat gerince egyben marad. 2 olyan kosárlabdázóra — Igor Arnautra és Aleksa Kuridžára — építik a csapatot, aki az elmúlt idényben a legjobb teljesítményt nyújtotta.

— Ebben a ligában főként a fiatalok kinevelésén és csapatba építésén van a hangsúly. Több egykori topolyai kosárlabdázó magasabb ligákban játszik, ami azt mutatja, hogy kiváló alapot kaptak itt Topolyán, és nevelőmunkánknak van értéke. A következő idényben is szeretnénk minden mérkőzést megnyerni, mindig ez a cél. A magasabb rangfokozatról nem gondolkodhatunk, mivel óriási a különbség a mi ligánk és a II. Liga között, a magasabb osztályban sokkal nagyobb összeg a tét. Újra szeretnénk bekerülni a rájátszásba, és mindenkit megpróbálni legyőzni — mondta Bencsik.

A csapat augusztus elején kezdi a felkészülést a következő szezonra, mely október közepén rajtol. A felkészülést a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermében végzik, ahol eddig is készültek, illetve játszották a mérkőzéseiket. Bencsik köszönetet mondott az általános iskola igazgatójának, Vojter Pulai Mónikának, akivel kiváló együttműködést ápol a klub, továbbá a Topolčanka Női Kosárlabdaklubbal való példaértékű viszonyt is kiemelte.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..