home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felsőházban a 12 év alatti fiúk
Tóth Tibor
2021.12.28.
LXXVI. évf. 51. szám
Felsőházban a 12 év alatti fiúk

A Kanizsa Kézilabdaklub három korosztályos csapatot nevezett a 2021/2022-es bajnoki idényre. A két fiú- és egy lánycsapat a Vajdasági Kézilabda-szövetség által szervezett bajnokságban szerepel azzal, hogy a lányok konkurencián kívül indultak. A napokban a klub egyik edzésére látogattunk el, és a vezetőkkel, edzőkkel a nemrég zárult őszi idényt elemeztük.

A 12 éven aluli lánycsapatban három idősebb kézilabdázónak is játéklehetőséget adtak a klubvezetők, így a csapat versenyen kívül indult, tehát hivatalosan nem számolták a pontjait.

— A lányoknál nagyon jó korosztály van kialakulóban. A 12 éven aluli korosztályba neveztük őket, de a csapat gerince mindössze kilenc- és tízéves, tehát rájuk építhetjük a jövő csapatát. Az idény előtt a tisztes helytállást tűztük ki célul, mivel nem tudtuk, hol tartunk, mennyi van a lányokban. Elégedett vagyok velük, hiszen minden mérkőzésüket megnyerték — mondta Ivković Ádám, a Kanizsa Kézilabdaklub elnöke.


A 12 éven aluli lánycsapat (a fotók forrása a Kanizsa Kézilabdaklub Facebook-oldala)

Ivković Balázs, a lánycsapat edzője kiemelte, hogy a három idősebb lány nagyon hasznos a csapat számára, hiszen tapasztalatuknak köszönhetően sokat segítenek a fiataloknak.

— A lányok nagyon motiváltak. Egy szilárd alap jött létre, melyre a jövőben bátran építhetünk. A tavaszi idényben is versenyen kívül szerepelünk, az alsóházban kaptunk helyet, ahol azokkal a csapatokkal mérkőzünk meg, amelyekkel az ősszel nem találkoztunk. Célunk minél több mérkőzés lejátszása és a tapasztalatszerzés. Az edzésekkel a tél folyamán sem állunk le, több torna és néhány barátságos mérkőzés szerepel a tervek között. Mindannyian nagyon várjuk a bajnokság folytatását, de a következő őszt még jobban, amikor a lányokat élesben nevezzük be a pontvadászatba — mondta Balázs.

A 12 éven aluli fiúk veretlenül nyerték meg csoportjukat, és a tavasszal már a felsőházban, az úgynevezett Szuperligában szerepelhetnek.

— Megalakulásunk óta még sosem fordult elő, hogy valamelyik korosztályos csapatunk százszázalékos teljesítménnyel megnyerje az alapszakaszt. A 12 éven aluli fiúknak ez sikerült, s én csak gratulálni tudok nekik és az edzőnek. Számunkra hatalmas siker, amikor valamelyik korosztályos csapatunk bekerül a felsőházba, Vajdaság legjobb csapatai közé. A tavasz folyamán egy picit feljebb toljuk azt a bizonyos lécet, és nem a tisztes helytállás, hanem a középmezőny elérése a célunk. A bajnoki szünetben különféle tornákon és barátságos mérkőzéseken vesznek részt a fiúk, így heti szinten erős ellenfelekkel küzdenek meg. A közelmúltban egy hármas tornán játszottunk, melyen felvettük a harcot Adával és a szuperligás Temerinnel is, így teljesen reálisnak tartjuk a középmezőnyt. A tavaszi idény jócskán megterhelő lesz számunkra, mivel a Szuperliga egész Vajdaságot felöleli, a távolságok is nagyobbak lesznek. De azért vagyunk itt, hogy mindent megoldjunk, és a legjobbak társaságában való szereplést tesszük lehetővé a gyerekeknek — mondta az elnök.


A 12 éven aluli fiúk a tavasztól a Szuperligában folytathatják

A szezon egy kissé nehézkesen indult a csapat számára, mivel egyik játékosa a bajnoki rajt előtt bejelentette visszavonulását. A fiúk az adai, a nagykikindai, a zentai és a törökbecsei csapattal kerültek egy csoportba.

— Nem számítottam arra, hogy az 1. helyen zárjuk az alapszakaszt. A fiúk az elmúlt idény tavaszi részét is a Szuperligában játszották végig, ahol mindössze egy döntetlent értek el. Tartottam tőle, hogy esetleg motiválatlanok lesznek, de szerencsére nem így történt. Kellemesen csalódtam a csapatban, hiszen mindenki a tudása legjavát nyújtotta a pályán, példás hozzáállásról téve tanúbizonyságot. A csapat fele két évvel fiatalabb a felső korhatárnál, de a fiúk bátran odaállnak a nagyobbak elé. Az ünnepek közeledtével egy kicsit lazábbak az edzések, mivel játékosaim egy része az ősszel a 14 éven aluli csapatban is kézilabdázott. A szünet után elkezdjük a felkészülést a tavaszi idényre. Adával, Temerinnel, Pancsovával és Beškával fogunk megmérkőzni, ami cseppet sem lesz könnyű, de minden mérkőzésen bátran fogunk pályára lépni. Bízom benne, hogy a felkészülés elejére a sérült játékosaim felgyógyulnak, és a Szuperligára mindenki hadra fogható lesz. A tartomány legjobb csapatait felölelő ligában szeretnénk elkerülni az utolsó helyet, vagy akár még előrébb is végeznénk — mondta Urbán Ottó, a 12 éven aluliak edzője.

A 14 éven aluli csapatban tizennégy éves játékos alig szerepelt, főleg tizenhárom és tizenkét éven aluliak alkották. A játékosok nagy része a 12 éven aluli csapatban is játszott, így két hét alatt négy, egy hónap alatt tíz-tizenkét mérkőzésen szerepeltek.

— Tisztes helytállást vártunk a fiúktól, amit teljesítettek. A tavasztól az alsóházba kerülünk, ahol remélem, hasonló kaliberű együttesekkel sorsolnak össze bennünket. Elvárásaink a középmezőnnyel kapcsolatosak — ecsetelte az elnök.


A 14 éven aluli fiúk

A lányokhoz hasonlóan a fiú-U14-es csapattal is Ivković Balázs foglalkozik.

— Nagyon fiatal a csapatunk, a nyáron és az ősszel többen is elhagyták az együttest. Nehéz félszezonra számítottam, ami be is igazolódott. Egyelőre a csapatépítéssel vagyunk elfoglalva. Az alsóházban könnyebb mérkőzések várnak ránk, a fiúknak sikerélményben lesz részük, amiből tanulhatunk, fejlődhetünk — emelte ki Balázs.

A versenycsapatok mellett a kezdőkkel, azaz a kilencévesekkel és a náluk fiatalabbakkal is folyik a munka. Ők húszan, Balázs vezetésével, a Partizan Sport- és Rekreációs Központban különféle játékos foglalkozások által ismerkednek a kézilabda alapjaival. A legkisebbeknek az edzések mellett szivacskézilabda-tornákat is rendeznek. A magyarkanizsai, az adai és a zentai klub közötti kiváló együttműködésnek köszönhetően minden hónapban másik városban rendeznek szivacskézilabda-tornát. Novemberben Zenta, decemberben Ada volt a házigazda, Magyarkanizsán januárban lesz hasonló jellegű torna.

A kezdőket kedden és pénteken 17 órától várják a Partizanban, a versenycsapatok pedig hétfőn, szerdán és csütörtökön 16 órától a gyógyfürdő sportcsarnokában edzenek. Aki úgy érzi, hogy csatlakozna a kiváló csapathoz, tegye meg bátran!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..