Félperces hó

Félperces hó

Világrengető dolgok történtek velünk az elmúlt hét egyik napján.

Mondhatni, hihetetlenül meseszerű, mesésen hihetetlen eseményeknek voltunk szemtanúi. Világszenzáció! Természeti katasztrófa! Ezt látnod kell! Angol tudósok már megjósolták. Nostradamus csak utalt rá. A sajtó sajnos nem szentelt kellő figyelmet az eseménynek, ám a közösségi oldalakon a napnál is világosabb volt, hogy mindenki észrevette ezt a csodát. Fészbukkémjeink jelentik:

Kiss Elemér és Klementina (merthogy esküvője óta ez a neve a közösségi oldalon) korán kelő típusként szeretett magára gondolni. Azon a bizonyos reggelen is már hat órakor talpon volt. Bekapcsolta számítógépét, s amíg az ébredezett, ő a konyhába ment, és kevert magának egy három az egyben kávét. Vizet nem forralt, egyszerűen csak ráengedte a meleg csapvizet a porra. Instant reggel. Még nem húzom fel a redőnyöket — gondolta —, olyan jó ez a hajnali lámpafényben kávézás. És akkor megérezte a hideget. De hiszen tegnap még napsütéses tavasz volt! Te jó ég, mi történhetett? Kikukkantott a konyhába, és akkor látta meg. Földbe gyökerezett a lába. Ilyen látványra nem számított. Megdörzsölte a szemét. Arra gondolt, hogy talán átaludt nyolc hónapot. Az áprilisi udvart vastag hóréteg borította. Azonnal a számítógéphez rohant, és megosztott néhány fotót az ismerőseivel, nagy betűkkel kiírva a következőt: ESIK A HÓ!!!!!!! Hét felkiáltójellel nyomatékosított, hogy mindenki lássa, aki esetleg nem vette észre, micsoda dolgok történnek itt, Szecsmőbuzogányban.

Francos Franciska reggele sokkal nyugodtabban indult. Szemét kinyitva nyúlt a telefonjáért, és máris a közösségi oldalon találta magát. Konstatálta, hogy esik a hó. Pedig április van. Ki kellene menni az udvarra lőni néhány fotót, majd megosztani. Vagy inkább csak egy álmos reggeli szelfivel indítsam a napi posztolást? Az utóbbi mellett döntött. Havat már mindenki látott, viszont egy őt ábrázoló reggeli, spontán, ágyban kávézós képet kevesen. Délután azért a rend kedvéért a Most akkor a húsvéti nyuszi hozta a Télapót? kérdéssel gyűjtött magának vagy harminc lájkot.

Gárdonyi Koppány Rezső már az ágyából meglátta a havat. Hó áprilisban? Biztosan ezzel lesz tele a mai Facebook. Tüntetés ide, tüntetés oda, az mindennap van, de havazás áprilisban? Jaj, de idegesítőek az emberek! Eldöntötte, ő komolyabb lesz, mint a havat posztoló ismerősei, ezért csak ennyit írt ki: „Ha még valaki feltölt egy hóval kapcsolatos posztot, azt törlöm az ismerőseim közül.” Elégedetten itta meg kávéját a szomszédos kávézóban. Végül nem törölt ki senkit, és lefotózott magának egy muskátlit, melyen ötcentis hótakaró ült.

Mi is megnyugodhatunk. Amíg ekkora szenzációk történnek velünk nap mint nap, nem is kell mással foglalkoznunk. Nem igaz?

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Félperces hó
Heti Jegyzet
Félperces hó
Heti Jegyzet
  • Tóth Lívia
  • 2020.04.01.
  • LXXV. évfolyam 14. szám
Facebook

Támogatóink