Fellobbant az első gyertya

Fellobbant az első gyertya

Zentán, a hétvégén megkezdődött a karácsonyváró, ádventi programsorozat.

A rendezvény idén is hasonlóan zajlik, mint az előző években. A városháza oszlopcsarnokában, illetve az épület előtti téren énekegyüttesek, hagyományápolók, versmondók énekszóval, muzsikával, a magyar költészet legszebb ünnepi gondolataival teszik színesebbé a karácsonyi várakozást.

A város adventi koszorúján Czegledi Rudolf polgármester gyújtotta meg az első gyertyát, amely a hitet jelképezi, emellett az első emberpárra, Ádámra és Évára utal. Más elméletek szerint ez a gyertya, amelynek lilának kell lennie, a családfőket, vagyis az édesapákat szimbolizálja, ezért nekik kellett lángra lobbantaniuk azt.

Az esten alkalmi összeállítást adott elő a Musica Sacra kórus Edelényi Magdolna művészeti vezetésével, szólót énekelt Nagy Rózsa, gitáron közreműködött Zsoldos Ervin. Az ünnepváró műsorban Ágó Gergely Juhász Gyula Karácsony felé című költeményét tolmácsolta.

Az előtérben a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola alsósainak rajzait nézhették meg az érdeklődők, amelyek az ünnepi várakozás jegyében készültek. Felkészítőik Szabó Rózsa, Nagy Mélykúti Piroska, Fajka Zsuzsanna, Gömöri Irén, Galusz Gabriella tanítónők voltak.

Az eseményt Zenta Község Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési—Oktatási Központ szervezte.


A szerző felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink