home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Fellobbant a hit gyertyája
(Tha)
2023.12.03.
LXXVIII. évf. 48. szám
Fellobbant a hit gyertyája

Zentán nyolcadik alkalommal állították fel a városháza oszlopcsarnokában az adventi koszorút, hogy vasárnaponként ünnepélyesen fellobbanjon rajta egy-egy újabb, az ünnepet jelző gyertya.

Az első gyertyát, amely a hitet szimbolizálja, Czegledi Rudolf, a község polgármestere gyújtotta meg. Most még csak egyetlen láng jelzi a világosságot, amely a hetek múlásával egyre erősebb lesz, és Jézus születésével árad szét a világban.

Az alkalmi műsorban közreműködött a Musica Sacra énekkar, a zentai Jézus Szentséges Szíve templom kórusa. Ünnepi összeállításuk a Jövel, jövel Immánuel címet viselte. Vezényelt Jenován Flórián.

A város adventi koszorúját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjának tanárai és hallgatói adományozták.

Fényképezte: Tóth Lívia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..