home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fellélegzés az egyetemistáknak
Bíró Tímea
2019.04.18.
LXXIV. évf. 15. szám
Fellélegzés az egyetemistáknak

Hogy a felsőoktatásban tanuló fiatalok ne csak a tanórákon találkozzanak, és egy kicsit félretegyék a vizsgákra való felkészülést, az MTTK HÖK egy izgalmas hetet varázsol számukra.


 

Az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának Hallgatói Önkormányzata 2006-ban kezdte meg működését. A kar akkreditálása után, a 2009/2010-es tanévben alakult meg a hivatalos Hallgatói Önkormányzat, az univerzitás által is elismert formában.

A mindenkori céljai közé tartozik az egyetemisták érdekvédelme, a hazai és külföldi diákszervezetekkel való kapcsolattartás, a hallgatók számára érdekes, tanulságos és szórakoztató programok megvalósítása. Legfontosabb tevékenységei közé a jótékonysági akciók, a gyermek- és sportnap, az ünnepi műsorok szervezése tartozik, valamint a konferenciákon, oktatási kiállításokon és tanulmányi versenyeken való részvétel.

Az idén harmadik alkalommal lesz megrendezve a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának Egyetemi Hét elnevezésű rendezvénysorozata, mely április 8-ától 12-éig várja az érdeklődőket. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szervezőgárdától függetlenül nem csak az MTTK hallgatói vesznek részt az ötnapos kavalkádon.

Tóth Laura, az MTTK HÖK alelnöke és PR-szakreferense ismertette az idei programot.

— Hétfőn a már megszokott eseménnyel, a kvízesttel kezdtük az Egyetemi Hetet, mely a legnagyobb tömeget vonzza maga köré. Az idén változtattunk az eddigi koncepción, a Honfoglaló volt ugyanis az est tematikája. A kvízest minden résztvevője kapott egy ajándékcsomagot az MTTK jóvoltából. A második napon tartottuk meg a Kocsmatúrát, mely azt foglalta magában, hogy elindultunk az MTTK-tól a Cortexbe, a Bass Barba, majd a Thaliába, és aki a legtöbb alkoholt tudta úgy elfogyasztani, hogy nem került illuminált állapotba, az kapott egy üveg pezsgőt. Az este utolsó állomása a Sax Club volt, ahol a Vajdasági Ifjúsági Fórummal karöltve vártuk a fiatalokat a Hopp Till You p elnevezésű buliba. Nagyon érdekes, hogy ide nemcsak más egyetemek magyar hallgatói jönnek el, hanem a szerb ajkúak is örömmel csatlakoznak. Mivel a keddi buli után az egyetemisták többsége nagyon fáradt, a szerdai nap a lazulásé, ennek jegyében karaokeestet tartunk a kar épületében. Csütörtökön rendezzük meg a legjelentősebb programunkat, a Csáth-talányt, mely egy kültéri rejtvényfejtő játék. Erre már középiskolásokat is várunk sok szeretettel, a háromfős csapatok szerda éjfélig jelentkezhetnek. A résztvevők kapnak egy vaktérképet, fel kell kutatniuk a verseny hét bázisát, és a megfelelő válaszokkal kell visszatérniük a vetélkedőről. Az a csapat nyer, amelyik a legpontosabb válaszokat hozza a legrövidebb időn belül. Kíváncsiak vagyunk, hogyan fog elsülni ez a játék, hiszen először szerepel az Egyetemi Hét repertoárjában. A pénteki nappal zárjuk a programsorozatot, amikor is 16 órától a társas napon vehetnek részt az érdeklődők, melyen sakkozhatnak, beugrózhatnak, rejtvényt fejthetnek, illetve más társasjátékokat is kipróbálhatnak.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának a számos tevékenysége mellett jótékonysági kezdeményezései is vannak. Tavaly 50 kilogramm élelmiszert sikerült összegyűjteni a Caritas számára.

— Kis egyetemről van szó, de úgy érzem, ennek ellenére nagyon jól működik nálunk az adományozás. Látszik, hogy ez a közösség szeret jótékonykodni, a hallgatókat érdekli, hogy mi történik az embertársaikkal. Az idén a Caritas részére gyűjtjük a csomagokat, melyeket április 12-éig lehet leadni a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán. A beérkezett adományok szabadkai rászoruló családokhoz kerülnek.

Tóth Laura azt is elmondta, hogy leginkább tartós élelmiszerre (tésztára, lisztre, rizsre, sóra, kristály- és porcukorra, étolajra, konzervekre, levesporokra, kekszre, édességre, gyermek-vitamintablettára), tisztálkodási és tanszerekre, ruhaneműre és játékokra van szükség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..