home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Felkészülés a bajnoki rajtra
Tóth Tibor
2023.09.05.
LXXVIII. évf. 35. szám
Felkészülés a bajnoki rajtra

A Kanizsa Kézilabdaklub a közelmúltban első alkalommal szervezett kézilabdatábort, melyen az egyesület játékosai közül negyvenen vettek részt. Az egyhetes tábor kiváló felkészülést nyújtott a szeptemberben rajtoló bajnoki idényre.

A gyerekeket a Vajdasági Birkózóakadémián szállásolták el, a napi két edzést pedig az akadémia sportcsarnoka mellett a Partizan Atlétikaklub pályáján (délelőtt) és a gyógyfürdő sportcsarnokában (délután) tartották meg. A kézilabdaedzéseket a Kanizsa Kézilabdaklub két edzője, Ivković Ádám és Ivković Balázs, valamint a Zenta Kézilabdaklub edzője, Balla Kolos vezette, az atlétikapályán a Partizan edzője, Mészáros Kornél foglalkozott a tizenkét—tizennégy éves sportolókkal, a koordinációs gyakorlatok pedig Balázs Róbert irányításával zajlottak. Ivković Ádám, a Kanizsa Kézilabdaklub elnöke és egyik edzője elmondta, hogy a tábor elsősorban a bajnokságra való felkészülésről szólt, délelőtt inkább erőnléti edzések szerepeltek a programban, míg a labdás foglalkozásokat délután tartották meg.

Csoportkép az egyik edzésen

— Naponta más elemeket gyakoroltunk, nagy hangsúlyt helyeztünk a támadás- és a védekezésformák gyakorlására, a technikai elemekre, a koordinációra és a labdakezelésre. A gyerekek két csoportban dolgoztak, az idősebbek a délutáni edzésen összetettben feladatokat kaptak, és a taktikai elemeket is gyakorolták, míg a fiatalabbakkal egyszerűbb gyakorlatokat végeztünk, mivel náluk még a játék van főszerepben, és az edzéseket szivacs kézilabdával zárták. Régóta dédelgetett álmunk volt a tábor megszervezése, mely nagy örömünkre az idén sikerült. A Vajdasági Birkózóakadémián kiváló feltételek álltak rendelkezésünkre, minden körülmény megvolt a színvonalas munkához. A bajnokságban négy korosztályos csapattal indulunk, a lányok és a fiúk is a 12 és a 14 éven aluliak között lépnek majd pályára. A pontvadászat szeptember közepén kezdődik — mondta Ivković Ádám.

Szabó Orsolya az elmúlt idényben még a 12 évnél fiatalabbak között játszott, szeptembertől azonban korosztályt vált, és a 14 éven aluli csapatban folytatja pályafutását.

— A táborban nagyon jól éreztem magam, erősítő gyakorlatokkal indítottuk a napot, majd az ebéd és a pihenő után a munkát a sportcsarnokban folytattuk. Sokat fejlődtem ebben az egy hétben, a csapat pedig még jobban összekovácsolódott. Ebben nemcsak az edzések, hanem a tartalmas szabadidős foglalkozások, az activity és a különféle kvízek is segítettek. A következő idényben még jobban szeretnék játszani, és a csapattal is minél jobb eredményeket érnék el. Csaknem két éve kézilabdázom, és az elmúlt idényben rengeteg tapasztalattal gazdagodtam — mondta Orsolya, aki szélsőt, időnként irányítót játszik a csapatban.

Zsigmond Maxim, az U12-es csapat beállósa is sok új ismeretet szerzett a táborban.

— A reggeli edzések általában nehezebbek voltak, mivel kint, az atlétikapályán edzettünk. Sokat tanultam ezekben a napokban, aminek majd a pályán veszem hasznát. A táborban jobban megismertük egymást, az összhang már egy magasabb szinten működik közöttünk. Tavaly kezdtem kézilabdázni, és egy év alatt nagyon sokat fejlődtem. Mindent megteszek, hogy a csapat minél előkelőbb helyen végezzen az előttünk álló bajnokságban — mondta Maxim.

A kézilabdatábor Magyarkanizsa Önkormányzata, a helybeli vállalkozók és a kézilabdázó gyerekek szülei támogatásával valósult meg.

Edzés a sportcsarnokban

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..