home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felhívás a XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón való részvételre
2021.05.24.
LXXVI. évf. 20. szám
Felhívás a XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón  való részvételre

A Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség együttműködésével idén is megszervezi a Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót Bácsfeketehegyen.

2021. június 19-én, szombaton várjuk a csoportokat. A rendezvényen a hagyományokhoz híven sor kerül az előadások bemutatására, azok szakmai értékelésére és közös játékra is.

Hogy kik jelentkezhetnek?

Olyan általános iskolás korosztályú gyermekszínjátszó csoportok, akik egyesületekben vagy iskolákban működnek, magyar nyelven. A cél az, hogy a fellépő csoportok megnézzék egymás munkáját, a közös foglalkozások alkalmával megismerkedhessenek, együtt alkossanak, játsszanak. A felkészítők pedig kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt, ahol szakemberek elemzik a látott produkciókat elősegítve ezzel a szakmai fejlődésüket.

A csoportok kérhetnek minősítést – ezt a jelentkezési lapon kérjük megjelölni!

 

A szakmai bizottság vajdasági tagja idén Krizsán Szilvia, Sterija-díjas színművész Újvidékről.

A szakmai bizottság anyaországi tagja: Bori Viktor, a Káva Kulturális Műhely színész-drámatanára Budapestről.

 

Amennyiben a csoport szeretné magát megmérettetnia Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra, úgy az előadások ajánlott műsorideje alsó tagozatos csoportoknál 15 perc, felső tagozatosoknál 25 perc. Egy csoport egy előadással nevezhet.Az országos fesztivált 2021. október 24–26. között szervezik meg Pécsett.

 

A XIII. Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón a korábbi évekhez hasonlóan tervezünk műhelymunkákat a fellépő gyerekek számára. A foglalkozásokat idén Eőry Enikő táncoktató (Szentendre, HU), Csenky Nikoletta táncoktató (Komárom, SK), Szántó Gábor tanító, történelemtanár (Orosháza, HU), Vörös Imelda színésznő (Szabadkai Gyermekszínház, SRB), Nagy Karina színművész (HU-SRB) vezeti majd.

 

A jelentkezési határidő2021. június1., kedd.

Jelentkezni a nevezési lap beküldésével lehet, mely a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján ismegtalálható. ( www.vmmi.org, Felhívások rovat)

Bővebb információk a dramaped@gmail.com címen kérhetők, illetve az alábbitelefonszámok valamelyikén:

Varga Tamás, 024/816-790; 062/566-213;

Hajvert Lódi Andrea, 062/84-96-029.

 

Szakmai együttműködő partnereink: a Magyar Drámapedagógiai Társaság (Budapest) és a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete. A rendezvény házigazdája a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..