home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Felhívás — XXVII. Szép Szó Tábor
2015.06.02.
LXX. évf. 22. szám
Felhívás — XXVII. Szép Szó Tábor

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete az idén XXVII. alkalommal rendezi meg hagyományos tehetséggondozó műhelyét a kishegyesi Kátai-tanyán augusztus 8-ától 15-éig.

A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek- és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye.

Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Jelacsik Sutus Ágota gyógypedagógus-logopédus vezetésével, délután egyéni versfelkészítésre kerül sor Barta Júlia nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa díjas felkészítő tanárral, Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral, Bori Fekete Ágnes Kaleidoszkóp- és Illyés Gyula-díjas versmondóval, Tóth Péter Radnóti-, Illyés- és Latinovits-díjas versmondóval és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondóval.

A táborban három csoportban folyik a munka. Minden korcsoport elkészít egy-egy produkciót, melyet a gálán bemutat a szülőknek, az idősebb korosztály pedig tájolni is fog vele. A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. A legfiatalabbakkal Bagaméry Orsolya színész, drámatanár, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa, a középső csoporttal Táborosi Margaréta színművész, rendező, koreográfus, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanársegéde, a haladók csoportjával pedig Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas és kétszeres Pataki-gyűrű díjas színművész, valamint Pataki András rendező, a soproni Petőfi Színház igazgatója foglalkozik majd.

A táborvezető Hajvert Ákos.

Vajdaság minden részéről várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését! A részvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!

A részvételi díj 65 euró dinárellenértéke. Érkezés a táborba: augusztus 8-án, 15 és 17 óra között.

A jelentkezési határidő július 31-e.

Jelentkezni és érdeklődni Barta Júliánál (024/738-003, 24323 Bácsfeketehegy, Lenin u. 29.), illetve Hajvert Ákosnál (069/305-0966, hajverta@gmail.com, vmve.versmondo@gmail.com) lehet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..