home 2023. október 04., Ferenc napja
Online előfizetés
Felhívás A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVII. Találkozója megrendezésére
2022.02.17.
LXXVII. évf. 7. szám
Felhívás A Vajdasági Magyar Amatőr  Színjátszók XXVII. Találkozója megrendezésére

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 2022. február 17-ei dátummal felhívást tesz közzé a 2023. évi, sorrendben huszonhetedik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának megrendezésére.  A találkozó tervezett időpontja: 2023. április 14–23.

A pályázati beadványt, amelynek tartalmaznia kell a csoportot képviselő jogi személyiség (egyesület, egyéb szervezeti forma) vezető testületének szándéknyilatkozatát, valamint az egyesület területi székhelye szerinti, községi / helyi közösségi hivatalának nyilatkozatát a rendezvény megszervezéséhez nyújtandó anyagi és erkölcsi támogatásáról, legkésőbb ez év április 3-áig szükséges megküldeni a VMMSZ postacímére (Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.).

A társszervezői kötelezettségek magukba foglalják a közönségszervezést, az előadások műszaki feltételeinek biztosítását, valamint a részvevő együttesek tagjainak szerény megvendégelését.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület 2022. április 21-e és 30-a között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXVI. Találkozóját. A 2022-es Találkozó házigazdája Temerin.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 26. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki.

A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. Temerin első ízben lesz szervezője a Találkozónak – örömmel és izgalommal várják Mindnyájukat, a színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére, amelyet 2022-ben Garay Béla rendező, színész, társulatalapító, közösségszervező születésének 125. évfordulója jegyében szerveznek meg.

A benevezés határideje: 2022. március 17.

Jelentkezni online felületen lehet, a következő linkre kattintva: https://forms.gle/yfdBkVGPwEd7cQja9

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást, melyet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján találnak meg.

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Fábián Mónikánál a 069/554-12-16-os telefonszámon, illetőleg a szinjatszas@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén, továbbá Virág Kiss Anitánál a 069/56-52-800-s telefonszámon, valamint a kissanita91@gmail.com   villámpostacímen.

Díjak
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..