home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felháborodás és sajnálat
2016.07.20.
LXXI. évf. 29. szám
Felháborodás és sajnálat

Ismeretlen személyek kék festékkel leöntötték Damjanich János domborművét Adán. A VMSZ községi szervezete közleményben reagált:

A Vajdasági Magyar Szövetség Ada KSZ sajnálattal és felháborodással észlelte, hogy községünkben újból megjelentek a vandálok!

Ma, amikor örömmel látjuk a Szerbiai médiában, hogy Brüszelben az Eu megnyitotta a 23. és 24. tárgyalási fejezetet, Szerbiának az Eu-hoz való csatlakozásáról (legfontosabb lépések folyamatban), amelyben többek között a kisebbségi jogérvényesítésről is szó van (jogharmonizáció-joguralom, korrupció ellenes küzdelem, szabad vélemény nyilvánítás,igazságügy és rendőrségi reform…), azt kell látnunk, hogy Ada községben még egy szoborrongálás történik.

Adai polgártársaink felhívása alapján bizonyosodtunk meg, hogy ismeretlen személyek kék festékkel leöntötték Damjanich János domborművét, Budakalász város – Testvértelepülésünk – ajándékát!

Mint tudjuk , a központi parkból korábban ellopták Halász József és Bakos Kálmán mellszobrát. Sajnos a tettesek, és a fejszobrok nem kerültek meg, a talpazatok azóta is csupaszon állnak.

Reméljük az illetékesek megteszik a megfelelő intézkedéseket, hogy hasonló sorsban ne részesüljön Szarvas Gábor, Moholy Nagy László, Rade Popović vagy akármelyik községünkben emelt emlékmű!

Községünk polgárai messzemenően ismertek a toleranciáról, és főleg arról, hogy szeretik a szép és kulturált környezetet.

Szeretném felhívni polgártársaink figyelmét, hogy küzdjünk az ilyen magatartás ellen, ne engedjük, hogy a sok fáradsággal megteremtett javainkat egyesek ilyen-, vagy olyan okból megrongálják, ezzel megmételyezve az emberek lelkületét!

A VMSZ KSZ nevében: Világos Tibor s.k.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..