home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Felelősséggel a közösségért
Balázs Szilvia
2023.05.30.
LXXVIII. évf. 21. szám
Felelősséggel a közösségért

Az önkéntes tűzoltó egyesületek legalább olyan fontos szereppel bírnak, mint a hivatásos tűzoltó csapatok. A kisebb településeken — de sokszor a városokban is — általában kizárólag nekik (is) köszönhető, hogy egy-egy tűzeset nem torkollik súlyos tragédiába. A hétvégén Bajmokon mutatták meg, mit tudnak — szerencsére csak egy játékos verseny keretében.

14 csapat érkezett a helyi sportközpontba, Vajdaság szinte minden részéből, de Zimonyból, illetve az anyaországi Bácsalmásról is jöttek tűzoltók a megmérettetésre. Šindrić Krisztián tűzoltóparancsnok, a szervező bajmoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület illetékese elmondta: az ilyen versenyek nagyon fontosak.

— Jöttek Észak-Bácskából, Észak-Bánátból, itt voltak a nyugat-bácskaiak is, nagyon örültünk, hogy szinte mindenki eleget tett a meghívásunknak. Ez egyúttal bemutató-kedvcsináló is, hiszen a bajmoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület több mint 125 éves hagyománnyal bír, ezért is fontos számunkra, hogy gondoskodjunk az utánpótlás képzéséről. Az ilyen rendezvényeken mindenki láthatja, mit csinálunk, és nagyon lényeges, hogy legyen, aki majd átveszi tőlünk a stafétát, aki folytatja ezt a humánus munkát. A hatodik életévüket betöltött gyermekeket már fogadjuk, őket megtanítjuk mindenre, amit tudniuk kell, hogy ha nagykorúak lesznek, és szeretnék, tűzoltók lehessenek — mondta a parancsnok.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy bár most a versengésé, a játéké, a kikapcsolódásé és a barátkozásé volt a főszerep, azért azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek az emberek minden alkalommal az életüket is kockára téve, önkéntes alapon mentik, ami menthető, amikor bekövetkezik a katasztrófa.

Fényképezte: Balázs Szilvia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..