home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Feldolgozások és szülőkről szóló dalok
Zvekán Péter
2019.02.08.
LXXIV. évf. 6. szám
Feldolgozások és szülőkről szóló dalok

​​​​​​​Romantic: Vágyom rád — ByeAlex és a Slepp: Anya

Romantic: Vágyom rád

Azt már megszoktuk, hogy egyes dalokat időnként feldolgoznak. Ez azért jó üzlet, mert a két változat között kellő időbeli távolság van, így az emberek sokszor nem is ismerik az eredetit. Az viszont már más lapra tartozik, amikor valaki a saját dalát dolgozza fel. Nos, ilyennek lehettünk fül- és szemtanúi 2018-ban, amikor a megjelenéséhez képest húsz évvel később egyszer csak ismét ki lett adva a Hol van az a lány. Ezért részben az eredeti Fekete Vonat tagjai voltak felelősek, részben a Halott Pénz, Monkeyneck és DR BRS. Ők közösen újragondolták ezt az egykoron nagy sikerű slágert, és be kell vallani, az új vari Magyarországon most sem teljesített rosszul.
 


 

Gondolom, ezt a receptet látva dönthettek úgy az egykor közkedvelt Romantic tagjai, hogy márpedig az idén az ő daluk húszéves, így itt az idő, hogy megszülessen a Vágyom rád kettes verziója. Természetesen itt is vannak kollaborátorok: a rap- és hiphopelőadó Goore és Herceg, aki egy magyarországi YouTube-sztár (ez divat mostanában, gondoljunk csak bele, Horváth Tamás is így kezdte). Egyébként a srác videóit több millióan tekintik meg, és ehhez az is hozzásegíti, hogy olyan előadókkal dolgozik együtt, mint Dér Heni, Opitz Barbi vagy Curtis, aki nevéhez mostanában egyre több botrány fűződik.

A lényeg, hogy 2001-ben a Nap, Hold, Csillagok című lemez égisze alatt megjelenő Vágyom rád című dal új köntöst kapott, és már meg is jelent, a YouTube-on is fent van. El kell ismernem, nem lett rossz, még egy jó klipet is kapott, mely szerintem százszázalékosan megállja a helyét. Csak az a zavaró, hogy Gáspár Győző egy kicsit túltolja a színészkedést, mely valljuk be, nem megy neki, de ezenkívül teljesen oké. Kattintsatok, és győződjetek meg róla ti magatok!

 

ByeAlex és a Slepp: Anya

Nem tudom, mi lehet az oka, de mostanában a magyarországi előadóknál sokszor téma valamelyik szülő. Gondoljunk csak bele, 2018. november 24-én megjelent az Anyám mondta című dal a Follow The Flowtól, ezt követte december 23-án Pápai Joci Az én apám című szerzeménye, most pedig megérkezett ByeAlex és a Slepp legújabb száma, az Anya. Ráadásul az Anya és az Anyám mondta még tematikában is hasonlít egymásra egy kicsit. Ilyenkor azon szoktam gondolkodni, hogy létezhet-e a következő szituáció: ByeAlex éppen dalt ír, kitalálja a témát, és nagyon elégedett. Már lassan a stúdióban van, mire meghallja az odafelé vezető úton a Follow The Flow Anyám mondta című dalát, és azon gondolkodik, hogy miért nem vette fel a sajátját előbb. Egyáltalán érdemes ilyenkor hasonló tematikájú zeneszámot kiadni? S miközben ezen morfondíroz, arra jut, hogy neki mindegy. Annyit dolgozott vele, hogy megjelenteti, ha törik, ha szakad. Persze ez a szitu csak az én agyam szüleménye.
 


ByeAlex ehhez a konkrét dalhoz segítséget is kért, melyet az AK26 nevű csapatból ismert Giajjenno személyében kapott meg.

A számról a következőképpen nyilatkozott Alex a Magneotonnak: „A dalunk a magunkfajta ember története. Arról szól, hogy mind én, mind Giajj a névtelenség szürkeségéből küzdöttük fel magunkat. Szeretnénk azoknak az embereknek üzenni, akik mindennap küzdenek az életükért, és a remény az egyetlen kapaszkodójuk. Nekünk is így volt ez.”

Az új szerzeményhez új klip is jár, mely január 17-e óta tekinthető meg a YouTube-on.


Nyitókép: Ripost.s3.eu-central-1.amazonaws.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..