home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Felcsendülhet az új orgona hangja
-kzs-
2012.03.28.
LXVII. évf. 13. szám
Felcsendülhet az új orgona hangja

A múlt héten írták alá Zentán azt a támogatási szerződést, amelynek értelmében a tartomány is hozzájárul ahhoz, hogy a Jézus Szíve templomba új orgona érkezzen. Az eseményen részt vett Pásztor István, a vajdasági kormány alelnöke és Deli Andor tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti kö...

A múlt héten írták alá Zentán azt a támogatási szerződést, amelynek értelmében a tartomány is hozzájárul ahhoz, hogy a Jézus Szíve templomba új orgona érkezzen. Az eseményen részt vett Pásztor István, a vajdasági kormány alelnöke és Deli Andor tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár is. A tisztségviselők kétmillió dinár adományozásáról számoltak be a nemes ügy mielőbbi megvalósításáért.
A szerződést Bankó Nándor, a Jézus Szíve templom plébánosa, Pásztor István, Deli Andor, Varga László, az orgona építésével megbízott vállalat képviselője, valamint Borbély Zoltán zentai orgonaművész, az újvidéki Művészeti Akadémia orgonatanára írta alá. A tanár úr ismeretségének köszönhető, hogy a feldbachi Szent Léonard-templom Zentának ajándékoz egy jó állapotban lévő orgonát. Az új hangszer lehetővé teszi majd nemcsak a liturgikus tartalmaknak, hanem a komolyzenei hangversenyeknek és mesterkurzusoknak is a még színvonalasabb megszervezését és lebonyolítását, ezáltal pedig gazdagodik a város kulturális élete.
A régi orgona lebontását szeptember elejére tervezik, majd a kórus felújítása után, várhatóan október elejére megérkezik az új orgona is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..