home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Felavatták a felújított szabadkai zsinagógát
Fehér Márta
2018.03.26.
LXXIII. évf. 12. szám
Felavatták a felújított szabadkai zsinagógát

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vučić szerb államfő mondott beszédet a szabadkai zsinagógában rendezett ünnepségen

A felújított szabadkai zsinagóga felavatásán több száz közéleti, egyházi személyiség vett részt, köztük Pásztor István, a tartományi parlament és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Isak Asiel szerbiai főrabbi.


Szalai Attila felvételei

Orbán Viktor hangsúlyozta: a zsinagóga átadása üzenet, hogy ilyen az a világ, az az Európa, amelyben élni akarunk — gyökerei a zsidó-keresztény hagyományokban találhatók.

Aleksandar Vučić megköszönte a magyar kormány támogatását, kiemelve, hogy amikor Magyarország a vajdasági magyarokat támogatja, Szerbiát és az ország polgárait is segíti. A zsinagóga kulturális, művelődési és idegenforgalmi jelentőségét is méltatta a szerb elnök. Az ünnepségen felolvasták Izrael miniszterelnökének, Benjámín Netanjáhúnak a levelét.

A rendezvényt követően zárkörű tárgyaláson egyeztetett Orbán és Vučić, majd közös sajtótájékoztatót tartottak, amelyen mindketten hangsúlyozták, mennyire kiválóak a két ország kapcsolatai.

A szerdai Hét Napban részletes beszámolónkat olvashatják, addig is nézzék meg Szalai Attila felvételeit.▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..