home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Fél tucat góllal kezdtek az angolok
Tóth Tibor
2022.11.21.
LXXVII. évf. 46. szám
Fél tucat góllal kezdtek az angolok

Anglia-Irán 6:2 — Hollandia-Szenegál 2:0 — USA-Wales 1:1

Anglia—Irán 6:2

Három mérkőzést játszottak a katari labdarúgó-világbajnokság második napján. A sort a B csoportban a négy évvel ezelőtti világbajnokság negyedik helyezettje, a tavalyi Európa-bajnokság döntőse, Anglia és a ranglista alapján a legjobb ázsiai csapatnak titulált Irán találkozója nyitotta. A torna végső győzelmére is esélyes angolok nagyon könnyen, Saka két, valamint Bellingham, Sterling, Rashford és Grealish egy-egy góljával 6:2 arányban legyőzték az iráni válogatottat. Anglia az oroszországi világbajnokságon is lőtt egy hatost, akkor az első körben Panamát verték 6:1-re a háromoroszlánosok.

 

Hollandia—Szenegál 2:0

Az A csoportban Hollandia és Szenegál összecsapása főleg kiegyenlített csatát és taktikai harcot hozott. A hollandok először a 84. percben találták el az idei Afrika-bajnok kapuját, de ekkor meg is szerezték a vezetést, miután Gakpo megelőzte a kapujából rosszul kimozduló Mendyt, és fejese utat talált a szenegáli kapuba. A bírói ráadás kilencedik percében egy kipattanó után Klaassen is betalált, kialakítva ezzel a 2:0-s holland győzelmet.

Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya (Szalai Attila rajza)

 

USA—Wales 1:1

A B csoport második mérkőzésén, az Egyesült Államok és Wales találkozóján két ellentétes félidőt láthattunk. Az első játékrészben a fiatal amerikai csapat dominált, és Weah góljával megszerezte a vezetést, a második félidőben azonban Moore becserélésével megváltozott a játék képe. A folyamatos támadások eredményeként Gareth Bale tizenegyest harcolt ki Wales számára, amit a sértett értékesített, beállítva az 1:1-es végeredményt. Wales legutóbb 64 éve, 1958-ban szerzett gólt világbajnokságon.

 

A keddi program

Argentína—Szaúd-Arábia (11 óra)

Dánia—Tunézia (14)

Mexikó—Lengyelország (17)

Franciaország—Ausztrália (20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..