home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fejlesztések a Majsai Úti Általános Iskolában
Szakáll Laura
2021.10.08.
LXXVI. évf. 40. szám
Fejlesztések a Majsai Úti Általános Iskolában

Mintegy két millió dináros támogatásban részesült a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola. Az intézmény a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság idei pályázatán nyerte meg az izzók cseréjéhez, illetve a villamos vezetékek felújításához szükséges eszközöket.

Az iskolának 30 tagozatban 620 tanulója van. A vezetőség célja, hogy biztonságos és korszerű körülményeket biztosítson a gyerekeknek és az ott dolgozóknak. Ennek érdekében az igazgatónő, Bognár Beáta minden pályázati lehetőséget megragad.

–Nagy hálával tartozunk a tartományi oktatási titkárságnak a támogatásért, és a segítségért, hiszen a titkárság pályázatán elnyert pénzösszegből sikerült a régi világítótestek egy részét kicserélnünk új, energiatakarékos világítótestekre.

Az elvégzett munkálatokat Szakállas Zsolt kormányalelnök, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság vezetője és dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke is megtekintette.

Szakállas Zsolt az intézményben tett látogatása során hangsúlyozta, fontos, hogy az iskolaigazgatók tervet készítsenek arról, mi mindent szeretnének megvalósítani a következő néhány év során, így amikor kiírják a pályázatokat, már kész tervvel indulhatnak.

–A tartomány 2017 óta különféle pályázatokat ír ki az iskolák karbantartására és felújítására. Ezeken minden iskolát támogatunk a tartomány területén, ami megközelítőleg 550 intézmény.

–Aktív és eredményes pályázati tevékenységének köszönhetően, a különböző forrásokból nyújtott anyagi támogatással az iskola korszerű és folyamatosan fejlődik – hangsúlyozta dr. pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke. – Sok más pályázat is megvalósult az előző években elsősorban a tartományi titkárság segítségének köszönhetően. Ha az elmúlt éveket vesszük alapul, elmondható, hogy a belföldi eszközökből 14 millió dinár értékben sikerült pályázatokat nyerni, és nagyon hasonló összegben anyaországi támogatásnak köszönhetően is létrejöttek beruházások a Magyar Nemzeti Tanács közbenjárásának köszönhetően.

Az oktatáson túl a kreatív foglalkozások is fontosak, és ezen a téren is élen jár a Majsai Úti Általános Iskola. A gyermekhét alkalmából kiállítás nyílt a tanulók munkáiból. A tárlatot Szakállas Zsolt és Pásztor Bálint is megtekintette.

Fotók: Dinovizija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..