home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Fegyelmi eljárást kezdeményezett a VMSZ
2015.11.17.
LXX. évf. 45. szám

A VMSZ sajtószolgálata a kövekező közleményt juttatta el a Hét Nap szerkesztőségébe:

A szabadkai politikai életben is, de a Vajdasági Magyar Szövetség történetében is példátlan, ami 2015. november 12-én, a városi Képviselő-testület ülésén történt Csúszó Endre tanácsnok bejelentésével a frakción belül kezdeményezett platformról, amit létrehozni lehetetlenség, hiszen amellett, hogy  a VMSZ Szervezeti és Működési Szabályzata és egyéb dokumentumai nem teszik lehetővé platformok létrehozását és működését, a városi Képviselő-testület jogi kerete sem teszi ezt lehetővé.

Szószólójuk a sajtónak tett nyilatkozataiban azt hangsúlyozta, hogy céljuk és szándékuk a párbeszéd, a közös gondolkodás és összehangolt cselekvés, ugyanakkor a szószékről jelentette be döntésüket. Hacsak a kész tények közlése nem a párbeszéd egy formája, márpedig nem az, akkor viselkedésük és megnyilvánulásaik éppen az ellenkezője annak, amiről nyilatkoznak.

A nyilvánosságra való éhség lehet a magyarázata egy ilyen teátrális cselekedetnek, ugyanakkor le is leplezi a valódi szándékot: a platform létrehozásának kezdeményezői szándékosan kárt okoztak a VMSZ tekintélyének, mert rombolni kívánják érdekérvényesítő képességét, kiszolgáltatott helyzetbe sodorva a képviselőcsoport vezetőjét és magát a képviselőcsoportot.

Megvitatva a kész tényeket, a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkai Városi Szervezetének elnöksége 2015. november 16-án döntött arról, hogy kezdeményezi és indítványozza fegyelmi eljárás lefolytatását a Vajdasági Magyar Szövetség Fegyelmi Szabályzatának 2. szakasza első bekezdése alapján Csúszó Endre, Dr. Dévavári Zoltán, István Ervin, Haskó István, Jávor Pál, Huszák-Hoff Ilona, Ubori László, Huzsvár József, Dr. Kovács Torok Márta ellen, mert a Szabadkai Városi Szervezet Elnökségének meggyőződése, hogy kezdeményezésükkel  kimerítették a Fegyelmi Szabályzat 3. szakasza első bekezdésének első pontjában leírt fegyelmi vétséget, cselekedetükkel megsértették a Vajdasági Magyar Szövetség Alapszabályának 14. szakasza első bekezdésének első és második pontját, valamint az 54. szakaszának második bekezdését.

A VMSZ Elnöksége 2015. november 16-ai ülésén megvitatta a kezdeményezést és indítványozza, hogy a Fegyelmi Bizottság folytassa le az eljárást.

Ugyanakkor a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének Elnöksége tisztában van azzal, hogy a VMSZ és ezáltal a szabadkai magyarság politikai érdekérvényesítésének gyengítése a valódi és politikai cél. Éppen ezért ellentétben Szabadka magyar polgármesterével, aki a platform erőteljes szorgalmazójaként és támogatójaként csak látszólag az egység és párbeszéd híve, a VMSZ Szabadkai Városi Szervezetének Elnöksége a város minden polgárának és különös tekintettel a magyar közösség valódi érdekeinek megvalósulása érdekében segíteni kívánja Maglai Jenőt abban, hogy a város ne politikai káoszba süllyedve várja be az önkormányzati választásokat.

 A VMSZ sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..