home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Fedett műfüves pályát avattak Muzslyán
Kónya-Kovács Otíla
2021.10.26.
LXXVI. évf. 42. szám
Fedett műfüves pályát avattak Muzslyán

A muzslyai sportmozgalom nyolcvanéves múltra tekint vissza, és erre a jeles jubileumra a legnagyobb ajándékot is megkapták, hiszen október 16-án felavatták, átadták rendeltetésének a Lehel Sportközpontban a fedett műfüves pályát.

Az ünnepi rendezvényen elsőként a házigazdák nevében Sztojkó József városi tanácsnok, a helyi közösség tagja köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, Muzslya történelmében ez egy óriási beruházás, és még Nagybecskereken sem büszkélkedhetnek ilyen dupla vászonnal felszerelt, fedett műfüves pályával.

— Nagyon sok gyerek jár napi szinten edzeni a Lehel Sportközpontba, és ezt felismerte a klub vezetősége, majd kérelemmel fordult a TSC illetékeseihez, akikkel nagyszerű kapcsolata van. Ott is belátták, hogy jogosak az igények, és közbenjárásukkal a Lehel Labdarúgóklub a fennállásának 80. évfordulójára megkapta ezt az ajándékot. Nagyon hálásak vagyunk, a Lehel vezetősége, a helyi közösség tanácsa és a szülők is, mert ezentúl mindig, tehát nemcsak napos, szép időben tudnak gyakorolni a sportolók, hanem esős, hideg időben is rendszeresen edzhetnek. Ez oda fog vezetni, hogy a muzslyai fiatalok sikeresebbek lesznek, valamint jobban tudnak érvényesülni a sport terén, és nyilván jobb eredményeket is fel tudnak majd mutatni. Versenyekben nincs hiány, minden korosztálynak megvannak a saját mérkőzései, és az eredmények sem maradnak el — hallottuk, majd Sztojkó József még azt is elmondta, reményei szerint a Lehel Sportközpontban a jövőben számtalan megmérettetést tartanak, és minden bizonnyal teljes mértékben ki fogják használni ezt az új létesítményt.

 

Nem leplezte örömét Palágyi Szabolcs, a TSC Labdarúgóklub vezérigazgatója sem. Elmondta, hogy a muzslyai klubban olyan emberekre találtak, akiknek fontos, hogy a gyermekek sportoljanak, és arra törekednek, hogy kialakítsák az ehhez szükséges megfelelő feltételeket.

— Találtunk itt olyanokat, akiknek vannak álmaik, és ezek a gyermekekhez kötődnek. Az elképzeléseket csakis támogatással tudták megvalósítani, és annak is örülök, hogy mi ehhez hozzá tudtunk járulni. Valójában ez egy fontos projektum a TSC szempontjából is, mert Topolyán kívül, az alközpontokban is lehetővé kell tenni azokat a feltételeket, amelyek által a rendszer stabil tagjaivá válnak a csapatok. Ezzel szeretnénk fellendíteni a labdarúgást ezeken a helyeken, így Muzslyán is. A Lehel megérdemelt egy ilyen pályát, hiszen láthatjuk, hogy mennyi fiatallal foglalkozik, és úgy gondolom, ha jól dolgoznak, akkor ennek a befektetésnek meglesz majd a gyümölcse is. Azonfelül, hogy a szakemberek a gyerekeket az egészséges életmódra nevelik, bizonyára lesznek közöttük olyanok is, akik majd felnőttkorukban intenzíven foglalkoznak labdarúgással. A szülőknek csak azt tudom üzenni, hogy küldjék a gyerekeiket a sportközpontba, mert itt biztonságban tudnak edzeni. Remélem, hogy a helyieknek ez egy nagyon fontos létesítmény, a TSC pedig mindig mögöttük áll, és a támogatásunk sem marad el — hangsúlyozta Palágyi Szabolcs.

Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság segédtitkára is köszöntötte az egybegyűlteket, gratulálva a klub tagjainak a jubileumhoz, valamint az új, fedett műfüves pályához is.

— A titkárságon belül próbálunk az ilyen pályázatokhoz hozzásegíteni, hiszen bizonyára a jövőben is szükség lesz a támogatásunkra, hiszen a műfüves pálya fenntartása, kezelése nem kis összegbe kerül. Az idén a jubileum kapcsán támogattuk a Lehelt, jövőre pedig olyan eszközök beszerzéséhez nyújtunk juttatást, amelyek elősegítik a zökkenőmentes edzéseket — emelte ki a segédtitkár.

Váci Mihály, a Lehel Labdarúgóklub elnöke elmondta, Muzslyán pezseg a sportélet, hiszen minden korosztályban vannak játékosaik, az első csapat a városi ligában játszik, a pioníregyüttes a körzeti ligában szerepel, és még három egészen fiatal csapat van, melynek tagjai most ismerkednek a labdarúgás fortélyaival, de az ő részükre is vannak tornák, melyeken részt is vesznek. A kislányok is mind jobban érdeklődnek a foci iránt, és mintegy 30-an rúgják a bőrt.

— Ez a pálya nagyon fontos nekünk, és bízom benne, hogy még több gyereket fogunk idevonzani ezzel a létesítménnyel, ahol minden feltétel megvan az edzésekhez, még zordabb időjárás esetén is. A nyolcvanéves klubunk történelmében ez egy nagy esemény, az őseink bizonyára még álmodni sem mertek ilyesmiről, hogy egyszer egy fedett sportpályán edzhetnek a játékosok — hangoztatta a klub elnöke.

A fiatalok közül Csíkos Szabolcs elmondta, több mint tíz éve játszik a Lehel színeiben, és az új, fedett pályával könnyebb lesz a téli edzés, a felkészülés a bajnokságokra, hiszen nem kell azzal foglalkozniuk, hogy hol tudják megszervezni az edzéseiket. A leányok körében is mind népszerűbb a labdarúgás, Kovács Patrícia is nagyon örül az új pályának, mert többé az esős időszakban sem lesz gond a focizás.

Muzslyán a sportmozgalom igazából 1941-ben indult, amikor a klub megkapta a ma is használatos Lehel elnevezést. Az elmúlt nyolc évtizedben folyamatos volt a munka, és kisebb-nagyobb sikereket is megéltek a sportolók. Külön kiemelhető az 1948. év, amikor eljutottak a negyeddöntőig, Versecen mérkőztek meg a belgrádi Crvena zvezda csapatával, de a meccs 1:0-s vereséggel ért véget. A muzslyai Lehel zöld-fehér mezes csapata még négy idényben jeleskedett, az 1961/62-es, az 1974/75-ös, az 1982/83-as és a 2015/16-os évadban.

Most, 2021-ben, amikor a klub a fennállása nyolcvanadik évfordulóját ünnepli, büszkén mondhatjuk, hogy 120 gyerek jár edzeni, és minden bizonnyal a fedett műfüves pálya létrehozása is megalapozza a klub jövőjét.

A labdarúgóklub ünnepére a börcsi öregfiúk csapatának tagjai is eljöttek. Velük a kapcsolat több mint tíz évre nyúlik vissza, és a Muzslyáról elszármazott Lakatos Dezsőnek, a Lehel egykori játékosának köszönhetően évente egyszer-kétszer szoktak találkozni. Ezúttal is játszottak egy barátságos mérkőzést, de ők a nagypályán mérettettek meg, a Lehel 2011-ben születettekből álló fiúcsapata pedig a TSC fiataljaival játszott egy meccset.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..