home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Februártól 10 ezer eurós támogatás igényelhető falusi házak vásárlására
2023.01.18.
LXXVIII. évf. 3. szám
Februártól 10 ezer eurós támogatás igényelhető falusi házak vásárlására

Februártól új program keretein belül pályázhatnak falusi házak vásárlására a fiatalok. A kormányzati hozzájárulás keretében 10 ezer eurós, vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a pályázók.

Ahhoz, hogy valaki igényelje a falusi házak vásárlására szóló támogatást, meg kell felelnie néhány feltételnek: nem lehet idősebb 45 évnél, szerb állampolgárnak kell lennie, bejelentett lakcímmel kell rendelkeznie Szerbia területén, bizonyítania kell, hogy nincs más ingatlan a tulajdonában – kivéve a mezőgazdasági földterületet, illetve nem értékesített semmiféle tulajdont az elmúlt öt évben. A támogatás kérelmezésekor mindkét házastársnak meg kell felelnie az összes feltételnek.

A támogatásért folyamodó személy az ingatlan tulajdonosával nem lehet rokoni kapcsolatban, nincs adótartozása az állam felé és nincs folyamatban egy másik ingatlanvásárlási forrás jóváhagyása a részére.

Egyedül vagy családtagjaikkal kell élniük a vásárolt házban, illetve, ha városi környezetben él egyedül vagy családtagjaival az egyén, akkor szándékában áll falura költözni. A végzettség szempontjából a feltételeknek megfelel az a személy, aki orvosi, gyógyszerészeti, mezőgazdasági, állatorvosi vagy oktatói végzettséggel rendelkezik, vagy pedig olyan munkakörben dolgozik, melyet saját otthonából tud végezni falun is.

A kiválasztott háznak olyan faluban kell elhelyezkednie, amelynek területén van legalább egy közintézmény (egészségház, posta, iskola, buszmegálló), lakható állapotban van, bejegyezték a kataszterbe, az előírásoknak megfelelően épült és nem képezi bírósági eljárás tárgyát.

Feltétel az is, hogy az ingatlan ára a piaci értékeknek megfelelően legyen feltüntetve. Az igénylés során kötelező dokumentumok sora megtalálható a falufejlesztési program honlapján.

Forrás: Blic, Vajdaság Ma hírportál

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..