home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Február elsejétől drágul az áram és a cigaretta
Pannon RTV
2021.01.31.
LXXVI. évf. 4. szám
Február elsejétől drágul az áram és a cigaretta

Februártól a szerbiai háztartások és üzemi kisfogyasztók az elektromos energia kilowattjáért, 3,4 százalékkal fizetnek majd többet, a dohánytermékek pedig 10 dinárral drágulnak.

A szerbiai háztartások február 1-jétől adók és illetékek felszámolása nélkül 7,9 dinárt fizetnek egy kilowattóra áramért. Ez 3,4 százalékkal több, mint eddig.

A Szerbiai Villanygazdaság áremelési kérelmét az Energetikai Ügynökség hagyta jóvá tavaly decemberben. Ezt megelőzően 2019. december 1-jén drágult a villanyáram, 3,9 százalékkal.

A dohányosoknak a legolcsóbb cigarettáért 270, míg a drágább, minőségesebb cigarettákért dobozonként akár 440 dinárt  kell majd fizetniük. Január elsejétől ugyanis életbe léptek azok a rendelkezések, miszerint évente kétszer másfél százalékkal kell növelni a jövedéki adót, 2025-tel bezárólag. Ennek célja, hogy Szerbia elérje az Európai Unió által megkövetelt szintet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..