home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Fazekas tanfolyam Szabadkán
2023.04.28.
LXXVIII. évf. 17. szám
Fazekas tanfolyam Szabadkán

A VAJDASÁGI MAGYAR FOLKLÓRKÖZPONT (24000 Szabadka, Dózsa György u. 17.) folyó év őszétől a 2023/2024-es tanév idején, a korábbi jó tapasztalatokra és elért eredményekre alapozva ismét, tíz összejövetellel előrelátott /elméleti és gyakorlati oktatás/ FAZEKAS TANFOLYAMOT szervez SZABADKÁN.

A 140 órás képzésre mindazok (ifjúsági és felnőtt korosztály) jelentkezését várjuk, akik behatóan kívánnak foglalkozni az agyagból készült használati tárgyak előállítási módjával, a marokedényektőlkorongozásig. Célunk, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a magyar NÉPI KERÁMIA történelmébe, a technikai kivitelezés változatosságába, azaz, hogy elsajátítják a fazekasság alapfogásait, a díszítőtechnikák alapjait úgy, hogy azokat képesek legyenek továbbadni, továbbá, hogy megismerjék egy - egy táj jellegzetes motívumait, mintakincsét, ill. azt a gyakorlatban megfelelő módon tudják alkalmazni. Tehát, hogy a tárgyalkotó népművészeten belül a hitelesség és hagyományhűség szempontjait alapul véve, a magyar népi díszítőelemekre építkezve olyan darabokat tudjanak készíteni, melyek úgy esztétikai, mint használati szempontból, megfelelnek a mai kor követelményeinek. A hazai előadókon kívül, magyarországi szakembereket hívunk tanfolyamunkra, melynek költsége a pályázati eredmények függvényében lehet önköltséges, hozzájárulási költséggel, illetve díjmentes. A teljes tandíja 260 €-nak megfelelő dinárösszeg. Az ajánlott szakirodalom, valamint a munkához szükséges, megfelelő alapanyag beszerzését a szervező vállalja fel. A képzés havonként egy-két hétvégi  (szombat /08,00-19,00 óra/- vasárnap/08,00-12,00 óra között/) összejövetelekből áll.

Az érdeklődők  jelentkezését (név, cím, telefon) a korlátozott létszám miatt mielőbb várjuk, írásban (posta/fax/e-mail). Az érdeklődőknek a  jelentkezés sorrendjében válaszolunk és küldjük meg a szükséges, további tudnivalókat. Érdeklődni, szervezetünk feltüntetett utolérhetőségein, továbbá a 063 8 423 797 és 065 3 222 377-es számon lehet.

Szabadka, 2023. Húsvét hétfő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..