home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Faültetési akció Magyarkanizsán
Tóth Tibor
2019.03.20.
LXXIV. évf. 11. szám
Faültetési akció Magyarkanizsán

A Nemzetközi Soroptimist Klub és a magyarkanizsai Együtt Veled — Értük Egyesület faültetési akciót rendezett Magyarkanizsán, a Petőfi Sándor utcában és a vásártéren. Az akcióban a szabadkai Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola öt tanulója is részt vett.

A délelőtt folyamán 50 darab csörgőfacsemete került a talajba. Nikola Savić, a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskola pedagógusa elmondta, hogy a faültetés gyakorlati órának felel meg a diákok számára.

— A gyerekek sajátos igényűek, a további életükre mi készítjük fel őket valamilyen mértékben. A fákat ültető tanulók kertészek és virágkötők, tehát a mai munkaakció a jövendőbeli munkájukkal kapcsolatos. Több gyakorlati órát tartunk számukra, nemcsak az iskolában, hanem Palicson is — emelte ki Savić.


A szerző felvételei

Kiss Zenóbia, a Nemzetközi Soroptimist Klub szerbiai elnöke kiemelte, hogy a gyerekeket szeretnék felkészíteni arra, hogy bizonyos felelősséget érezzenek a növények, jelen esetben az elültetett facsemeték iránt. A gyerekek naponta kijöhetnek megnézni, gondozni, locsolni az általuk elültetett facsemetéket.

— Jövőre Magyarkanizsa község minden településén az óvodásokkal együtt facsemetéket ültetnénk. A gyerekeket ilyen korán kell a növények és a fák szeretetére nevelni. Ha kiskorukban elültetnek egy facsemetét, akkor biztos vagyok benne, hogy felnőttként nem fogják tönkretenni a fákat, és életük végéig óvják a természetet. Az egyik ismerősöm naponta benéz az óvoda udvarába, ahol még mindig megvan az a fenyőfa, amelyet valamikor ő ültetett — mondta Kiss.

A facsemetékről Magyarkanizsa önkormányzata gondoskodott.

Még több kép!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..