home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Farsangi jelmezes batyubált szerveztek Törökbecsén
Zséli Ágnes
2022.02.22.
LXXVII. évf. 7. szám
Farsangi jelmezes batyubált szerveztek Törökbecsén

Tűzoltó-, Popeye-, Olive-, pap-, apáca-, kisbaba-, tengerész-, búvár-, hippi-, Joker-, krampusz-, kalózjelmezbe öltözött törökbecseiek érkeztek a töretlen népszerűségnek örvendő jelmezes batyubálba. A huszonegyedik alkalommal megrendezett hagyományos mulatságot a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület nagytermében tartották meg. Az eseményt az idén is az egyesület berkeiben működő Bokréta kézimunkacsoport szervezte.

A rendezvényen a táncosok nagydobronyi koreográfiát mutattak be, de nem maradt el a hagyományos farsangi népi szokás, a jelképes temetés sem.

— A bőgőtemetés a farsangi időszak záró része, mellyel a nagyböjt kezdete előtt a muzsikálást, a mulatozást búcsúztatjuk el — mondta Cseszák Balázs művészeti vezető.

Az összejövetel minden alkalommal versenyjellegű is, a zsűri ugyanis kiválasztja a nagyszüleink receptje alapján készült legízletesebb fánkot és a legötletesebb jelmezeket. Az idén a legkreatívabb öltözék címet a hippi, Joker, a tengerész, a búvár, a kisbaba, annak fogtündére, a pap, az apáca, a polip, valamint a tűzoltó érdemelte ki. A szakzsűri a két legfiatalabb, jelmezbe öltözött résztvevőt is jutalomban részesítette. 

A fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületben rendkívül fontosnak tartják a magyar közösség hagyományainak megőrzését, a farsangi és más népi szokások továbbadását.

A talpalávalót mintegy nyolcvan résztvevőnek a péterrévei Karaván együttes húzta.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..