Farsangi jelmezbemutató volt Muzslyán — online módra
Borbély Tivadar
2021.02.08.
LXXVI. évf. 5. szám
Farsangi jelmezbemutató volt Muzslyán — online módra

Itt a farsang, áll a bál! A muzslyai Don Bosco Családok Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös szervezésében tartották meg a farsangi virtuális/online jelmezversenyt és a fánkdíszítő versenyt. Az idei esemény a koronavírus-járvány miatt egy kicsit rendhagyóra sikerült, ám ez mégsem tántorította el a szervezőket, hogy a gyerekek és a felnőttek együtt ünnepelhessenek.

A versenyekre óvodások, iskolások és felnőttek nevezhettek be. A résztvevők feladata az volt, hogy minél ötletesebb és érdekesebb jelmezbe öltözzenek be, készítsenek magukról egy-egy fotót, melyet a megadott e-mail-címre lehetett elküldeni. A háromtagú zsűri — Kónya-Kovács Otília, Makai Zoltán és Kalapis Sztoján atya — a maszkok újszerűségét és egyediségét díjazta.

Az óvodások csoportjában az első díjat a Tarantula Pók érdemelte ki, második lett a Sparhelt, a harmadik pedig az Űrjáró. A negyedik helyezettek a Kalóz, a Szakács, a Sárkány, a Szakácsnő, a Fánkocska, a Kis Hableány, a Tank, a Királynő és a Kártyakirály lettek.

Az iskolások kategóriájában a legötletesebb jelmezért járó díjat az Öreg Néni nyerte, a második helyen a Pitypang, a harmadikon pedig a Virágcsokor végzett. A negyedik helyezettek pedig a Pantomim, Asterix, a Csodagomba, a Koala, a Boszorkány, Hercule Poirot, a Robotszülő, a Királynő 2, a Királynő 3, a Pöttyös Rudi és Aladdin lettek.

A felnőttek sem tétlenkedtek: az első helyen az Arab Nő és Férfi, a másodikon az Apáca, a harmadikon pedig a Rabló és Zsákmánya végzett. A negyedik helyet a Rosszlány, az Orvosnő és a Bajor Házaspár érdemelte ki.

A jelmezekről készült képek felkerültek a muzslyai Don Bosco Családok Egyesülete Facebook-csoportjába, ahol a legtöbb like-ot kapott fotó különdíjban fog részesülni.

Hogy Muzslyán és a környező településeken ügyes kezű gyerekek és háziasszonyok élnek, azt a fánkdíszítő verseny is bizonyítja, melyre szép számú résztvevő jelentkezett be.

A zsűri döntése alapján az iskolásoknál a legkreatívabb fánkot Mészáros Auróra, Ozvald Szintia, valamint Süveg Emma és Zita készítette, míg a felnőttek mezőnyében Gabona Kinga, Gabona Angéla, Süveg Hilda, Sarnyai Gabriella és Ozvald Gabriella bizonyult a legügyesebbnek.

A díjakat február 14-én fogják átadni az Emmausz Fiúkollégiumban, az előírt szigorú szabályok betartásával.

A szervezők ezúton szeretnék megköszönni Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a támogatását, illetve minden résztvevőnek, a zsűrinek, a tagoknak és a jóakaratú helybelieknek az önzetlen munkát és a segítséget.

Fotók: Facebook

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..