Farsang végi jelmezbál Hertelendyfalván

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Farsang végi jelmezbál Hertelendyfalván

Műsorzáró csoportképA hertelendyfalvi Tamási Áron Székely Magyar Művelődési Egyesületben farsangzáró jelmezbált szerveztek a helybéli gyermekek számára. A bejelentkezési névlista hatvanhárom jelmezbe öltözött fellépőt jegyzett, közöttük egy alig néhány hónapos kisbabát.- A legelső maszkabál...

Műsorzáró csoportkép

A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely Magyar Művelődési Egyesületben farsangzáró jelmezbált szerveztek a helybéli gyermekek számára. A bejelentkezési névlista hatvanhárom jelmezbe öltözött fellépőt jegyzett, közöttük egy alig néhány hónapos kisbabát.
- A legelső maszkabált Túri Ilona székelykevei tanító néni kezdeményezésére tartottuk kerek tizennyolc évvel ezelőtt - nyilatkozta Lőcsei Ilona, az egyesület titkára. - Idővel nemcsak a kistermet nőttük ki, de e jelmezbálból végül egy olyan hagyomány is lett, amelyet a helyezéssel járó jutalmak helyett - szerencsére - elsősorban a találkozás öröme éltet. Hertelendyfalván régebben faluszinten is szokásban volt a farsangolás, ám ebből napjainkra csak annak színpadi megjelenítése maradt fenn. Meg ez a gyermekvigadalom, melynek folytonosságát, a felnőttek számára rendezett jelmezbálokkal ellentétben, a nehézségek ellenére is sikerült megőriznünk.
A hableányok, indiánok, huszárok, Csipkerózsikák, hercegnők és táncos cigánylányok, öreg kofaasszonyok, puskával érkező dalmát kiskutyák, kommandósok és balett-táncosnők színpadi bemutatkozása után az alkalmi lemezlovasok pörgettek. Mi pedig szinte szájtátva figyeltük, mily elbűvölő ügyességgel manővereznek az egyesület asszonyai a zsibongó csigabigák, kártyaemberek, tigrisek, Hófehérkék és a többi, limbótáncot járó gyermekecskék között. Tálcájukon a saját készítésű, porcukorral meghintett fánkkal, kancsójukban pedig torokmelegítő teát kínálva szívből jövő mosollyal.
És bár az idei rendezvénynek nem voltak támogatói, üres kézzel senki sem ment haza! Az apróka fellépők kifestős emléklapot kaptak, a gyermekeket kísérő nagyszülők, fiatal apukák és anyukák pedig egy kellemes hangulatú, ,,valós testet öltött' találkozót. Melynek mozzanatai a későbbiekben ama régi, jó és bevált recept szerint virtuálisan is meg lesznek majd tárgyalva az esti fórumok keretében.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Farsang végi jelmezbál Hertelendyfalván
Sport
  • (Tha)
  • 2013.05.29.
  • LXVIII. évfolyam 22. szám
Farsang végi jelmezbál Hertelendyfalván
Jó Pajtás
  • SIPRAGA Lúna, DÉKÁNY Máté
  • 2013.02.27.
  • LXVIII. évfolyam 9. szám
Facebook

Támogatóink