home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Farsang - mint még soha!
SZARKA Ákos
2012.03.07.
LXVII. évf. 10. szám
Farsang - mint még soha!

Tánc közben...Az idén első alkalommal szerveztek Bácsfeketehegyen farsangi bált a fiataloknak. Igaz, a farsang időszaka hamvazószerdán befejeződött, de ez a kis csúszás még belefért. Őszintén megvallom, hogy amikor megláttam a felhívást egy közösségi portálon, gondolkodás nélkül leszöge...

Tánc közben...

Az idén első alkalommal szerveztek Bácsfeketehegyen farsangi bált a fiataloknak. Igaz, a farsang időszaka hamvazószerdán befejeződött, de ez a kis csúszás még belefért. Őszintén megvallom, hogy amikor megláttam a felhívást egy közösségi portálon, gondolkodás nélkül leszögeztem: nem megyek. Aztán egyre többen és többen jelezték, hogy ott lesznek, és a baráti köröm is hívott. Az utolsó pillanatig kétséges volt a jelenlétem. Csak akkor fogtam fel, hogy megyek, amikor délután, a hosszú évek során összegyűlt farsangi és halloweeni jelmezek közt keresgéltem a megfelelőt. Végül a már szinte közhelyesnek számító vámpíröltözet mellett döntöttem - némi átalakítás után.
Érkezésemkor azonnal megállapítottam, hogy elég sokan jöttek össze, és a hangulat is remeknek ígérkezett.
Az est elején Dávid Donálddal, a főszervezők egyikével beszélgettem.
- Kik a farsangi program szervezői?
- A bál főszervezője Sárközi István és jómagam vagyunk. Természetesen voltak még segítőink - Szabó Andrea, Fekete Andor és Kasza Géza -, és reményeink szerint egy feledhetetlen bulit hoztunk össze. Bízunk benne, hogy akik eljönnek, jól fogják érezni magukat, és azon igyekszünk, hogy mindenki pozitív élményekkel gazdagodjon.
- Kinek a fejéből pattant ki a farsangi bál ötlete?
- Istvánnal volt egy hosszan tartó beszélgetésünk, minek során megszületett az elhatározás: bulit szervezünk. Régóta tervezgettünk már egy hasonló rendezvényt, és most sikerült megszerveznünk.
- Hány emberre számítatok?
- Minimum ötven emberre, de szerintem ennyien már vagyunk is. A célunk az volt, hogy ezt a létszámot elérjük, ezen felül nem is gondolkodtunk. Ám ahogy elnézem, akár nyolcvanan is lehetünk a végén, mivel még nagyon sokan hiányoznak azok közül, akik megígérték, hogy eljönnek.
- Vannak-e ötleteitek további rendezvényekkel, bálokkal kapcsolatban?
- Igen, vannak. Bálokban, rendezvényekben, illetve bármiféle összejövetelben benne vagyunk, de ezekről egyelőre még nem szeretnék beszélni.
- Mit látsz, milyen hangulat uralkodik a bálban?
- Szerintem kitűnő. Túl jó! - mondja nevetve. - Mindenki remekül érzi magát. Az emberek többsége szeret magából kissé bolondos, bohókás figurát varázsolni. A jelmezek emelik a hangulatot, ugyanakkor viselőjük köré vonnak egyfajta falat, ami mögé bármely pillanatban elbújhatnak. Ez biztonságérzetet ad, és sokkal könnyebben, gyorsabban felszabadul mindenki.
- Egy ilyen rendezvény létrehozásához elkerülhetetlen, hogy támogatókat is szerezzetek. Kiknek a támogatását nyertétek meg? Hogyan teremtettétek elő a szükséges pénzt?
- Az anyagiakról a VMSZ Ifjúsági Fóruma, a helyszínről pedig a bácsfeketehegyi Kultúrotthon gondoskodott. Segítséget kaptunk a forralt bor elkészítésében is. Ez utóbbi azért fontos, mert a jelmezbe bújt fiataloknak az ingyenes belépésen kívül ezzel kedveskedtünk.
A farsangi bálon megjelent mintegy kétszáz fiatalnak fergeteges, felejthetetlen élményben volt része. Természetesen az ilyen rendezvény nem múlhat el jelmezverseny nélkül. Szolga Stefánia és Víg Róbert tréfás jelmezpárosa érdemelte ki az első, Tarkó Dávid lovagi öltözéke a második, az öregasszonynak öltözött Lódi Zoltán pedig a harmadik helyet.
Úgy gondolom, hogy a megjelentek nevében állíthatom: tűkön ülve várjuk a következő, ehhez hasonló megmozdulást!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..