home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Falurendezés Torontálvásárhelyen
Martinek Imre
2010.12.01.
LXV. évf. 48. szám
Falurendezés Torontálvásárhelyen

Időközben ezt a kisutcát is leaszfaltoztákA hosszúra sikeredett tavaszi és nyári, illetve őszderéki szélcsend után október idusán végül mégiscsak megjelentek az útépítők és munkagépeik a dél-bánsági Torontálvásárhelyen. Folytatódott a macskaköves utcák aszfaltozása a helyi Vásártérrel határ...

Időközben ezt a kisutcát is leaszfaltozták

A hosszúra sikeredett tavaszi és nyári, illetve őszderéki szélcsend után október idusán végül mégiscsak megjelentek az útépítők és munkagépeik a dél-bánsági Torontálvásárhelyen. Folytatódott a macskaköves utcák aszfaltozása a helyi Vásártérrel határos Táncsics Mihály és Pap Pál utcában, valamint a Makszim Gorkij, illetve a Žarko Zrenjanin utca befejezetlenül maradt részein. Megújult a főutcát a postahivatallal összekötő sáv, és immár aszfaltút vezet az óvodáig is. A munkálatokat a Tartományi Nagyberuházási Alap pénzelte, a kivitelezéssel pedig a Vojvodinaput Rt.-t bízták meg. Minderről ifj. Balogi András, a torontálvásárhelyi helyi közösség elnöke nyilatkozott.
- Remélem, hogy 2011 végéig Torontálvásárhelynek nem lesz aszfaltozatlan utcája, és hogy a vasúti sort, valamint a falu nyugati peremén húzódó Moša Pijade utcát is új burkolattal látják el, ez azonban a Torontálvásárhely és Ópáva közötti regionális út építőmunkálatainak az alakulásától függ. A fejlesztésre előirányzott összegről ugyanis korábban már kedvező döntés születet, a pénz mégsem került a kivitelező munkavállalat folyószámlájára. Hasonló a helyzet az iskola sportcsarnokának a továbbépítése ügyében is. Az utcai közvilágításunk fenn- és karbantartásának költségeit jelenleg a község költségvetéséből fedezik, az egyéb apróbb tételeket - például az útkereszteződések áttekinthetőségét akadályozó, gazdátlan sarokházakhoz tartozó területeken a fű nyírását - önerőből igyekszünk előteremteni. Pillanatnyilag a Tóth Ferencről elnevezett néppark rendezésén fáradoznak terepeseink, azonkívül a valamikori, nagy múltú Novi Dom Faipari Kombinátnak - mely magánosítása többszöri nekifutás után még mindig nem történt meg - a környékén is gyomirtást végeztünk. A pusztuló objektumok és a hozzájuk tartozó utcarészek egyszerre mindenkié és senkié sem! Jelenleg a vállalat pár hektáros ingatlanja egy bizonyos ingatlanügynökség tulajdonában van, de mivel mégiscsak a mi falukban található, környékének a rendezése alól nem kereshetünk kibúvót. A raktárként használt Ratar nagymalom is hasonló sorsra jutott. A községháza irodái alatt levő lokál ügye is jogi elbírálásra vár, hogy az üzlethelyiséget újból kibérelhesse valaki, és új színfolttal gazdagodjon a faluközpont.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..