home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Falunap Majdány-Rábén
Kartali Róbert
2019.07.23.
LXXIV. évf. 29. szám
Falunap Majdány-Rábén

A helyi közösség és a Vadvirágok Művelődési Egyesület szervezésében megtartott kétnapos rendezvényen többek között fellépett Varga Miklós, továbbá a Budapesti Operettszínház két kiváló művésze, Pánczél Klaudia és Szerémy Dániel előadásában egy operett-összeállítást is megtekinthetett a közönség.

Jó hangulat jellemezte a falunapot. Szombaton a rábéi Szent Adalbert-templomban hálaadó szentmisét tartottak, majd a helyi Tűzoltóotthonban művelődési műsort. Vasárnap Majdányban folytatódott a rendezvény. A falu központjában főzőversenyt tartottak, majd játékos vetélkedőket szerveztek, a többi közt csizmadobáló, sörivó, kenyérszeletelő és lángosevő versenyben, valamint kötélhúzásban mérhették össze erejüket és ügyességüket a helyiek. Ezt követte a művelődési műsor a focipályán felállított színpadon.

A csodáért tenni kell, és itt, ezeken a vidékeken is jelen van, és szeretnénk megmutatni a kétkedők számára azt, hogy mi mindenre vagyunk képesek — emelte ki a rendezvényen Újhelyi Nándor, a Törökkanizsai Városi Képviselő-testület elnöke.

— Azt mondja az egyszerű ember, hogy nem kell, nincs erre szükség. Dehogyisnem, mindenre szükség van! Szükség van a helyi közösségi napokra, szükség van arra, hogy az emberek összejöjjenek, hogy ne kelljen nekik Kübekházára menniük operettestet nézni, fontos, hogy itt, a majdányi focipályán is megtehessék. Mindehhez arra van szükség, hogy higgyünk a csodákban, illetve hogy tegyünk a csodákért.

Mint mondta, sok ember dolgozott azért, hogy ez a rendezvény létrejöhessen, hogy szép környezetben tudják fogadni a helybelieket, illetve azokat, akik egy kicsit messzebbről, esetleg külföldről érkeztek. Ahogy fogalmazott: az a legfontosabb, hogy egy jó csapat vagyunk, hogy egymást becsüljük és tiszteljük, amikor pedig kell, akkor odaállunk a csatasorba.

Majdány és Rábé erre az estére a vén Európa közepe lett, nem pedig a világ vége — mondta Újhelyi, ezzel utalva a sztárvendég, Varga Miklós Európa című nagy slágerére. Ezután megköszönte a munkát a rendezvény szervezőinek. Mint mondta, hatalmas hála illeti meg Romhányi Gabriellát, a Vadvirágok Művelődési Egyesület elnök asszonyát. Továbbá megköszönte a résztvevőknek, hogy nagy számban eljöttek, külön üdvözölve a magyarországi Nagyrábé nagyközség képviseletében érkezett vendégeket, akik Kovács-Juhász Ivett alpolgármester asszony vezetésével jöttek.

Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..