home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Falunap Királyhalmon
(T. T.)
2014.05.24.
LXIX. évf. 21. szám

Az időjárás kegyeibe fogadta a királyhalmi falunap szervezőit, és a település napját jelző ünnepet verőfényes napsütésben tartották meg.

A délelőtt folyamán a Civil Apple nevű civil szervezet tagjai különféle ügyességi versenyeket (egyebek között torta–, valamint almaevést, zsákban ugrálást, székfoglalót, kötélhúzást) tartottak a gyerekek számára, akik nagy kedvvel és odaadással hajtották végre a cseppet sem egyszerű feladatokat. S míg a gyerekek a labdarúgópályán versengtek egymással, addig a felnőttek a Faluház előtti parkban a bográcsok alá gyújtottak, és tizenhárom csapat részvételével megkezdődhetett a főzőverseny. Az ínycsiklandó illatok gyorsan terjedtek a levegőben, és bizony a bírálóbizottságnak alapos fejtörést okozott, mely három csapatot díjazza a kiváló étekért. Végül az első helyet a hajdújárásiaknak ítélte oda, az ezüstérem az ásotthalmiaké, a bronz pedig a nagyradanováciaké lett. Kispályás labdarúgó tornát is tartottak, melyen öt csapat közül a horgosiak győztek. A Faluház előcsarnokában iskolai osztályképekből nyílt kiállítás, melyet mindenki nagy érdeklődéssel tekintett meg. A délutáni művelődési műsorra — melyet többek között Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke, Dobó Márta, a VMSZ palicsi helyi szervezetének elnöke, Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja tisztelt meg jelenlétével — teljesen megtelt a Faluház nagyterme, és a lelkes közönség vastapssal jutalmazta a nemrégiben hagyományápoló szakosztállyal bővült Petőfi Sándor Művelődési Egyesület aktivistáinak, a szintén a magyar költő nevét viselő helyi általános iskola diákjainak, valamint a Parlandó női kar és a Vinea Regis gyerekkórus tagjainak színvonalas műsorát.

Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke elmondta, hogy az országot sújtó árvíz miatt sokáig törték a fejüket, megrendezzék-e a falunapi ünnepséget.

— A falunap elhalasztásával nem tudtunk volna segíteni a bajbajutottakon. Így viszont elhelyeztünk a bejáratnál egy gyűjtőládát, amelybe a látogatók belerakhatják adományukat. Példaértékű összefogásról tett tanúbizonyságot a falu népe, hiszen a múlt héten meghirdetett falutakarítási megmozduláson ötvenen vettek részt. Egy adat azonban aggodalommal tölt el. Számoljuk csak össze, hogy az idén hány gyermek született a faluban. Mindössze kettő, húszan viszont eltávoztak az élők sorából. Ez hatalmas gond, melynek megoldásán dolgoznunk kell — mondta egyebek között Katona.

A művelődési műsor végén köszönőleveleket adtak át azoknak a helyi asszonyoknak, akik a település napjára különféle hagyományos kalácsokat készítettek, majd elismerő oklevélben részesültek azok a helybeli tanulók, akik a községi, a körzeti és az országos irodalmi, tudományos, művelődési és sportversenyeken kiváló helyezést értek el, s ezzel is öregbítették Királyhalom hírnevét. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..