home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Falunap Királyhalmán
(T. T.)
2008.05.07.
LXIII. évf. 19. szám

Szombaton főzőversennyel egybekötött sportvetélkedővel és színvonalas ünnepi műsorral tarkított falunapot tartottak Királyhalmán. A falu polgárai a mórahalmi fúvós zenekar fülbemászó muzsikájára ébredhettek, majd Pék János, a királyhalmi helyi közösség elnöke üdvözölte a falunap vendégeit: Pásztor I...

Szombaton főzőversennyel egybekötött sportvetélkedővel és színvonalas ünnepi műsorral tarkított falunapot tartottak Királyhalmán. A falu polgárai a mórahalmi fúvós zenekar fülbemászó muzsikájára ébredhettek, majd Pék János, a királyhalmi helyi közösség elnöke üdvözölte a falunap vendégeit: Pásztor Istvánt, a Magyar Koalíció listavezetőjét, Szabadka polgármesterjelöltjét, a VMSZ elnökét, Pásztor Bálint köztársasági képviselőt, Kucsera Gézát, Szabadka polgármesterét, a szegedi Fidelitas megjelent tagjait, a két testvértelepülés, Domaszék és Ásotthalom, illetve a környékbeli helyi közösségek képviselőit.
Pásztor István, az MK listavezetője a faluban megvalósításra váró elképzeléseket ecsetelte a szépszámú közönség előtt. Kiemelte, hogy a faluban még 8,5 kilométer kiaszfaltozatlan útszakasz található, amelynek nagy része hamarosan aszfaltburkolatot kap, emellett a vízvezeték kérdése is megoldásra vár. Folyik az óvoda több mint százéves épületének a tatarozása, s az idén elkezdődik a művelődési otthon felépítése is. A Magyar Koalíció kiáll mindezen tervek megvalósítása mellett.
Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő elmondta, hogy a Magyar Koalíció a királyhalmihoz hasonló fejlesztési tervekkel rendelkezik tartományi és köztársasági szinten is.
- A magyarok érdekeit csakis a magyarok, azaz a Magyar Koalíció tudja megfelelően képviselni, ezért arra kérek mindenkit, hogy május 11-én menjen el szavazni, hogy közös terveinket, közös elképzeléseinket, együtt valósíthassuk meg - mondta Pásztor Bálint.
Ezt követően Kucsera Géza, Szabadka polgármestere megnyitotta az aszfaltburkolattal bevont Veljko Vlahović utcát, majd kihirdették a 12 csapat részvételével megtartott marhapörköltfőző verseny legjobbjait. A Bodrogi Béla, a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat igazgatója és Dér Mária, a királyhalmi Nyugdíjas-egyesület elnöke alkotta zsűri döntése értelmében az első helyet a ludasi helyi közösség csapata érdemelte ki, megelőzve a királyhalmi Príma termelőszövetkezet együttesét és az ásotthalmi csapatot.
A délután folyamán került sor a helybeli bortermelők borainak bemutatására, majd az ünnepi szentmisét követően ünnepi műsor vette kezdetét, melyben a helybelieken kívül az ásotthalmi és a domaszéki művelődési egyesületek aktivistái is bemutatkoztak. A tartalmas napot vacsora és hajnalig tartó bál zárta.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..