home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Falunap Bácskossuthfalván
(T. T.)
2013.05.29.
LXVIII. évf. 22. szám
Falunap Bácskossuthfalván

A bácskossuthfalvi helyi közösség a hétvégén háromnapos ünnepségsorozattal ünnepelte meg a falu újratelepítésének 227. évfordulóját. A rendezvény pénteken kezdődött, amikor Fazekas Róbert, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnöke átadta rendeltetésének a nyolc férőhelyes Vendégházat, mely révén új távlatok nyílnak a település falusi turizmusa előtt.

Az avató után különféle programok kezdődtek: az id. Kovács Gyula Általános Iskolában Májusi koncertre és Leg-Leg kiállításra látogathatott el a közönség, a színház emeleti kiállítótermében pedig a Tarka Virág kézimunkacsoport anyák napi kiállítását tekinthették meg az érdeklődők. A napi program a Club Caféban a The Anabolics együttes fellépésével zárult.
A szombat borús, esőbe hajló idővel köszöntötte az ünneplőket. A délelőtti órákban a bácskossuthfalvi véradók részesültek elismerésben, majd a Művelődési házban megnyílt a 9+1 Nemzetközi Művésztelep 35 éves jubileumi kiállítása, melyen Józsa László, a Szekeres László Alapítvány elnöke mondott megnyitóbeszédet. A Rekreációs Központban Bácskossuthfalva civilszervezetei mutatkoztak be, a Juhász Bálteremben pedig a helyi közösség díszülését tartották, melyen a helyi közösség tanácsa a falu díszpolgára címet adományozta Tóth Bojnik Ilona pedagógusnak kiváló szakmai munkája és a falu fejlődéséért végzett önzetlen fáradozása elismeréséül, a falu posztumusz elismerése címet pedig Tóth Bojnik László pedagógusnak ítélte oda a településért és lakóinak erkölcsi, valamint a sport szeretetére való neveléséért és önfeláldozó társadalmi tevékenysége elismerése jeléül. 
A rendkívül színvonalas ünnepi folklórműsorba azonban beleszólt sajnos az időjárás: a műsor felénél eleredt az eső, és a szervezők kénytelenek voltak félbeszakítani a szabadtéri programot. A közönség a református óvoda kicsinyeinek, a Bambi iskoláskor előtti intézmény Napsugár óvodájának, az Otthon értelmi fogyatékosokat gondozó intézet csoportjának, a helyi Ady Endre MK Bokréta, Cimborák és Vadvirág néptánccsoportjainak, valamint a karcagi Pántlika néptánccsoportnak még tapsolhatott, de amikor a mélykúti néptánccsoport lépett színpadra, akkor már úgy zuhogott, hogy be kellett fejezni a műsort. Az időjárás néhány óra alatt kitombolta magát, nagyobb károkat szerencsére nem okozott, így a Csík zenekar és a RetRock együttes megtarthatta koncertjét a Rekreációs parkban. A vasárnap sporttal indult: a Vadászlak mögötti téren koronglövő verseny, az iskolaudvarban pedig kispályás labdarúgótorna kezdődött a reggeli órákban. Délelőtt a református templomban istentiszteletet tartottak, este pedig a nyíregyházi Mandala Dalszínház Paul Portner: Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékát adták elő két részben, és ezzel be is fejeződött a bácskossuthfalvi falunap gazdag rendezvénysorozata.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..