home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Falunap Adorjánon
Tóth Tibor
2023.11.11.
LXXVIII. évf. 45. szám
Falunap Adorjánon

Adorjánon falunapot tartottak, melynek keretében átadták a felújított művelődési otthont. Az épületen kicserélték a tetőszerkezetet és a nyílászárókat, megtörtént az épület külső hőszigetelése, külső és belső festése, új padlót helyeztek le, új mennyezet létesült, de kicserélték a villanyhálózatot és bevezették a központi fűtést is. A beruházás összértéke 22 millió dinár, ebből a tartomány 19,5 millió dinárral, Magyarkanizsa Önkormányzata és Adorján Helyi Közössége pedig 2,5 millió dinárral támogatta a beruházást. Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke elmondta, a mai példa is azt mutatja, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség számára a kis közösségek, falvak és települések is fontosak.

— Ki más ruházna be 22 millió dinárt tartományi és önkormányzati eszközökből az adorjáni művelődési házba, mint a VMSZ? Számos példával lehet bizonyítani, miért fontos, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség minden hatalmi szinten jelen legyen, és a vajdasági magyarság erős érdekképviselettel rendelkezzen. Kérjük a polgárokat ezekben a hetekben, hogy az elmúlt években kifejtett tevékenységeket és megvalósított eredményeket figyelembe véve segítsenek bennünket azzal, hogy mi is segíthessünk a jövőben.

Azazhogy ott legyünk, ahol a döntések születnek, a parlamentben, a kormányban, államtitkári szinten is jelen legyünk annak érdekében, hogy az adorjánihoz hasonló projektumok megvalósulhassanak, és a vajdasági magyarság ne maradjon képviselet nélkül, mert ezeket az ügyeket helyettünk senki más nem vállalja fel — mondta Pásztor Bálint.

Az eseményről bővebben következő számunkban olvashatnak.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..