home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Fábián Anna döntős
Tóth Tibor
2022.03.11.
LXXVII. évf. 10. szám
Fábián Anna döntős

A magyarkanizsai Fábián Anna bejutott a bulgáriai Plovdivban zajló 23 éven aluli birkózó-Európa-bajnokság döntőjébe. A budapesti Kozma István Magyar Birkózóakadémián készült Fábián a negyeddöntőben a magyarországi Szabó Nikolett-tet 4:0-ra verte, az elődöntőben pedig 9:0-s állásnál betussolta a német Luisa Scheelt. A döntőben ma 17 órakor az azerbajdzsáni Zhala Alijevával találkozik. Fábián novemberben, a belgrádi U23-as világbajnokságon elért 5. helyével a szerbiai női birkózás mindenkori legjobb eredményét érte el, amit Plovdivban, a döntőbe kerüléssel sikerült felülmúlnia.

A magyarországi versenyzők közül Nagy Bernadett aranyérmet nyert a női döntők első napján. Az Újpest és a Kozma István Magyar Birkózóakadémia versenyzője a 76 kg-os kategória döntőjében 4:0-s győzelmet aratott a litván Gaucaite felett. Az 50 kg-ban indult Szekér Szimonettának nem sikerült a dobogó legfelső fokára állnia, miután a döntőben 3:0-ra kikapott a francia Luttenauertől. 68 kilóban Szabados Noémi a bronzcsatában 3:1-re győzedelmeskedett a német Schaeffle felett, és a 3. helyen zárta az Eb-t. Szél Anna a bronzért harcolhatott volna az 59 kg-os mezőnyben, de térdsérülés miatt kénytelen volt feladni az olasz Morena elleni mérkőzését. Ma délután Dollák Tamara a török Kamaloglu ellen döntőt vív 57 kilóban, a 72 kg-os kategória bronzmérkőzésén pedig Elekes Emese a török Pul ellen lép szőnyegre.

Fotók forrása: Potisje Birkózóegyesület Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..