home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Fába vésve, faragva
Martinek Imre
2019.06.12.
LXXIV. évf. 23. szám
Fába vésve, faragva

Egy rajzpályázat neve a fenti, melyet ez év télutóján hirdetett meg, majd az esztendő tavaszköszöntőjének idején bonyolított le a budapesti székhelyű Hagyományok Háza Nyitott Műhelye.


A szerző felvételei
 

A népi fafaragás emlékeit, motívumait, formavilágát megörökítő, sokrétű, hét (korosztályi) kategóriában folyó alkotópályázatra — hosszas rábeszélés és bátorítás után! — két torontálvásárhelyi nyolcadikos diáklány is benevezett. Az ötletet biológiatanáruk hozta, a ceruzarajz kontúrjait Decsov Mónika készítette el, a színezethez pedig Barát Andrea kölcsönözte a fekete és a piros bélésű filctollat.

Igyekezetük emléklappal teljessé tett dicséretben részesült, melyhez a szervezők az alábbi bátorító levélkét is mellékelték:

„Kedves alkotó diákok és felkészítő pedagógusok, nevelők!

Köszönjük azt, hogy ilyen sok energiát, időt fordítottak a pályázati munkák elkészítésére. Mindez nem történt hiába, hiszen az alkotás során mindenki újabb tapasztalatokat szerzett, keze ügyesedett, és sok-sok ismeretet szerzett egy gyönyörű mesterségről, a fafaragásról. Reményeink szerint a fiatalok felnőttként is ismerni és keresni fogják a magyar népművészetet, szemlélőként, kiállítások, vásárok látogatóiként vagy akár egy-egy mesterség művelőjeként is. Ha idén nem is sikerült díjazást elérni, ne keseredjen el senki! Minden évben kiírjuk a pályázatot, és segédanyagot is adok hozzá. A munkával eltöltött idő pedig sosem hiábavaló. Sok-sok alkotással eltöltött időt kívánok mindenkinek!

Farkas Réka
Hagyományok Háza — Nyitott Műhely”

Köszönjük!
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..