Fába vésve, faragva

Fába vésve, faragva

Egy rajzpályázat neve a fenti, melyet ez év télutóján hirdetett meg, majd az esztendő tavaszköszöntőjének idején bonyolított le a budapesti székhelyű Hagyományok Háza Nyitott Műhelye.


A szerző felvételei
 

A népi fafaragás emlékeit, motívumait, formavilágát megörökítő, sokrétű, hét (korosztályi) kategóriában folyó alkotópályázatra — hosszas rábeszélés és bátorítás után! — két torontálvásárhelyi nyolcadikos diáklány is benevezett. Az ötletet biológiatanáruk hozta, a ceruzarajz kontúrjait Decsov Mónika készítette el, a színezethez pedig Barát Andrea kölcsönözte a fekete és a piros bélésű filctollat.

Igyekezetük emléklappal teljessé tett dicséretben részesült, melyhez a szervezők az alábbi bátorító levélkét is mellékelték:

„Kedves alkotó diákok és felkészítő pedagógusok, nevelők!

Köszönjük azt, hogy ilyen sok energiát, időt fordítottak a pályázati munkák elkészítésére. Mindez nem történt hiába, hiszen az alkotás során mindenki újabb tapasztalatokat szerzett, keze ügyesedett, és sok-sok ismeretet szerzett egy gyönyörű mesterségről, a fafaragásról. Reményeink szerint a fiatalok felnőttként is ismerni és keresni fogják a magyar népművészetet, szemlélőként, kiállítások, vásárok látogatóiként vagy akár egy-egy mesterség művelőjeként is. Ha idén nem is sikerült díjazást elérni, ne keseredjen el senki! Minden évben kiírjuk a pályázatot, és segédanyagot is adok hozzá. A munkával eltöltött idő pedig sosem hiábavaló. Sok-sok alkotással eltöltött időt kívánok mindenkinek!

Farkas Réka
Hagyományok Háza — Nyitott Műhely”

Köszönjük!
 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Fába vésve, faragva
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2019.12.05.
  • LXXIV. évfolyam 48. szám
Fába vésve, faragva
Bánáti Újság
  • Borbély Tivadar
  • 2019.12.04.
  • LXXIV. évfolyam 48. szám
Facebook

Támogatóink