home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
FELHÍVÁS A VAJDASÁGI SZÉP MAGYAR KÖNYV, 2014 PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTELRE
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idén is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, melyet a szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2014. január 1. — december 26. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerbia területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerbia Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni — ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó Szerbia területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatra benyújtott kiadványokat a háromtagú kuratórium hét kategóriában díjazza:

  • gyermek- és ifjúsági kiadványok,
  • szépirodalmi kiadványok
  • általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
  • tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok,
  • tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok
  • művészeti könyvek és albumok,
  • könyvsorozat (legalább három kötet).

A díjszabályzat értelmében, ha a kiadó Könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, akkor a könyvsorozatot alkotó egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenési éve nem lehet 2003-nál korábbi. Az a kiadó, amely a Könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal — egyedi kötettel/kötetekkel — legkorábban két év múlva pályázhat.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatra benevezett kiadványokat két példányban kell eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére: 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia.

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletének, a nevezési lapnak a kitöltése, melyet a benevezett kiadványokkal együtt nyomtatott formában a pályázó bélyegzőjével, valamint a hivatalos képviselőjének kézjegyével hitelesítve szükséges elküldeni. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség felkéri a pályázó szervezeteket, hogy nevezési lapjukat elektronikus úton is — a vamakult@open.telekom.rs e-mail címre — küldjék el. A Könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő nevezési lap kitöltése szükséges.

Nevezési, postára adási határidő: 2014. december 26.

A díjakat és az elismerő okleveleket a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségén, 2015. január 16-án a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ (Fő tér 4.) színháztermében adják át.

Bővebb információ a www.vmmsz.org honlapon található, illetve a +381/(0)69-551-82-22-es telefonszámon vagy a vamakult@open.telekom.rs e-mail címen kérhető.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..