home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ezeket ajánlom a héten
Zvekán Péter
2023.05.12.
LXXVIII. évf. 17. szám
Ezeket ajánlom a héten

Ámokfutók feat. Burai & Danis Elza: Szomorú szamuráj — The Sign: Fejest ugrottam — Audiopoeta: Csontok a szekrényből

Ámokfutók feat. Burai & Danis Elza: Szomorú szamuráj


Kozso – Amokfutok (kép forrása: 24.hu)

Az Ámokfutók 1995-ben megjelent, többszörös platinalemezes slágere, a Szomorú szamuráj új köntöst kapott! A 30 éves jubileumát ünneplő formáció legsikeresebb dalai az idén már visszatértek a Szállj velem! című kiadványon, itt kapott helyet a Szomorú szamuráj is. A jól ismert sláger teljesen új hangszerelésben érkezett, ezúttal olyan közreműködőkkel, mint Danis Elza és Burai Krisztián. Ahogy azt Kozsótól már megszokhattuk, a felvételhez autentikus japán stílusjegyeket felvonultató klip is jár, kimonóval, gésákkal és szamuráj harcosokkal.

 

The Sign: Fejest ugrottam

Néha fontos a nézőpontváltás, mert akkor lehet igazán „fejest ugrani” a számunkra jelentőségteli pillanatokba — vallja az indie-pop stílust képviselő The Sign zenekar a legújabb zenéjében.

„A dal üzenete, hogy ki lehet lépni a digitális tér, a média kreálta mesterséges világból, és egy nagy levegővétel után fejest lehet ugrani a nagybetűs ÉLET-be. Gyakran olyan dolgokba kapaszkodunk halálosan, amelyek egy másik szemszögből olyan gyengék, mint egy fűszál. Ezért van, hogy el kell engedni, hogy a szívünk kinyílhasson” — mondta a The Sign frontembere, Czinke Máté.

A csapat egy, a ’80-as évek korszakát idéző videóklippel erősít rá a dal mondanivalójára: „Egy olyan fickót alakítok benne, aki egész nap ül a tévé előtt, nem megy sehova, csak kapcsolgatja az adásokat, és minden csatornán háborúról, vírusról, válságról szóló, félelemkeltő műsorok mennek, ami egyre lejjebb húzza a hangulatát, és egyre feszültebb lesz. Aztán hirtelen megzavarodik a készülék, tévézaj látható, és a refrénben már teljes zenekari felállásban felszabadultan toljuk, hogy: »Fejest ugrottam«” — mesélte Máté.

 

Audiopoeta: Csontok a szekrényből

Vadiúj dallal jelentkezik a kortárs verseiből popos rapet alkotó Belényi Mihály, alias Audiopoeta. A szerzeményben az elmúlt harminc év sebei, vallomásai és történései mellett arra is rávilágít, hogy az élet mindig tartogat pozitív meglepetéseket, melyekért nagyon hálás.

A Csontok a szekrényből tracket a harmincadik szülinapomon publikáltam, ezt kaptam magamtól ajándékba. Azért is nagy ünnep ez számomra, mert szerintem sem én, sem anyám nem gondolta volna, hogy ezt a kort meg fogom érni” — kezdi mondandóját Misi. „Szerettem volna összefoglalni az eddigi életem és munkásságom mind vizuálisan, mind audiovizuálisan. A szemfülesebbek a zenében és a klipben is észrevehetnek utalásokat az előző kiadványaimból. Sok emberrel dolgoztam már az évek során kitekintések gyanánt, de ezt a projektet a mindenkori, jól bevált, általam nagyon szeretett emberekkel akartam elkészíteni. Pátzay Ádám az operatőr, akinek többek között a Szív Ritmus Zavar és a Bolyongunk az űrben videóklipjét köszönhetjük. Dancsó Péter a Kattints rám! utómunkájában vállalt szerepet, de megemlítem a mindenkori legkedvesebb barátomat, a sminkes Bánki Astrid Esztert is, aki szinte az összes eddigi klipjeim alapköve volt. Itt van még Surman Barbi is, aki tetováló ugyan, de mindig konstruktív tanácsadó és segítő a gyártás alatt, a dal alapja pedig természetesen Genoff Patrik nevéhez fűződik, mint sok más szerzeményem is ezelőtt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..