home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
Ez már több a soknál!
Orosz Ibolya
2006.04.04.
LXI. évf. 14. szám

Szabadka polgárai rettegésben élnek. Éjszaka minden zajra felriadnak. Attól tartanak, hogy rájuk törik az ajtót, elviszik a pénzüket, értékeiket. A VMSZ-irodában a múlt csütörtökig 158-ra emelkedett a bejelentett esetek száma. Ebben a városban, ahol egyetlen éjszaka alatt 15 helyre törtek be, nem ér...

Szabadka polgárai rettegésben élnek. Éjszaka minden zajra felriadnak. Attól tartanak, hogy rájuk törik az ajtót, elviszik a pénzüket, értékeiket. A VMSZ-irodában a múlt csütörtökig 158-ra emelkedett a bejelentett esetek száma. Ebben a városban, ahol egyetlen éjszaka alatt 15 helyre törtek be, nem érezhetik magukat biztonságban az emberek. A kelebiai idős asszonyt és kolléganőnket, Gubás Ágotát bántalmazták is. Kasza Mihályra, aki megpróbálta megvédeni az otthonát, rálőtt a betörő. Az idős férfit, akinek a térdébe fúródott a golyó, meg kellett műteni. Dusnoki Tibort (29) a Bajai út végén éjjel két óra körül támadta meg négy huszonéves fiatal, amikor meghallották, hogy magyarul beszél a telefonján. Egy szikeszerű tárggyal szétvagdosták a csuklóját, a kézfejét, és vágási sebeket ejtettek a homlokán is, miközben szerbül azt üvöltözték: ,,Kotródj innen, ez itt Szerbia!', ,,Vérezz el, mint egy kutya!'
A térden lőtt férfit meglátogatta a kórházban Kasza József, a VMSZ elnöke, aki felháborodását fejezte ki a rendőrség tehetetlensége miatt: ,,Az eset után még fokozottabban fogom követelni a felelős személyek lemondását. Napról napra több az irodánkba érkező bejelentés, és nemcsak magyarok jelentkeznek. Egy olyan városban, ahol nemrég még nem zártuk az ajtóinkat, most megerősített zárakkal próbálunk védekezni... Ezért a rendőrfőnök és a beosztottjai a felelősek, akik nem tudják elvégezni a munkájukat. Milyen rendőrség a szerbiai, amely mellett polgárőrséget kell létrehozni? Ezért harcoltunk október 5-én? Itt a bizonyíték, hogy ez a tehetetlen rendőrség azelőtt is Miloševiæet szolgálta ki, és még mindig ezek vannak a rendőrség kötelékében. Ez egy újabb formája a megfélemlítésnek! A cél az, hogy az itt élők - a magyarok, a horvátok és az őslakos szerbek - ne érezzék magukat biztonságban, és költözzenek el' - nyilatkozta a Magyar Szónak Kasza József, aki az ügy kapcsán találkozót kért Szerbia miniszterelnökétől, Vojislav Koštunicától.
Szerbia elnöke, Boris Tadiæ elítélte a négy, eddig még nem azonosított személynek a támadását Dusnoki Tibor ellen. Az elnök a szerbiai belügyminisztériumtól gyors és hatékony vizsgálatot követel. ,,Csakis az elkövetők gyors felderítése és megbüntetése bizonyíthatja, hogy az állam valamennyi polgárának a biztonságáról egyformán gondoskodik, és csakis ezzel akadályozhatók meg az etnikumok közötti feszültségek és az ilyen bűncselekményekkel politikai célból való visszaélések' - olvasható az elnöki kabinet közleményében. A közleményből nem derül ki, hogy azt a hivatalnokok írták-e, vagy netán maga az elnök. Fontos volna tudni, hiszen nem kevesebb történt, mint az, hogy miközben Szerbia elnöke a vállunkra helyezve a jobbját, próbál bennünket megnyugtatni, a baljával lekever egy pofont. Amiért szervezett megfélemlítést mertünk mondani.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..